vineri, 18 noiembrie 2011

Tratament unghii: Loţiune pentru tratarea unghiilor cu vitamina B5-Farmec


Am cumpărat această loţiune la recomandarea mai multor persoane deoarece în ultima vreme mi se tot rup şi exfoliază unghiile, iar unghiile degetelor mari au o problemă generală: niciodata nu cresc, se rup imediat şi tot timpul au o formă aiurea pentru că mi se rup din carne şi nu le pot da o forma dreaptă. Cred că se găsesc în mai multe locuri, eu am cumpărat-o de la magicul chioşc de la metrou Unirii (Bucureşti), însă nu mai reţin preţul (parcă în jur de 10 lei, oricum nu e mult).
Loţiunea are aspectul unui lac incolor şi promite revitalizarea şi întărirea unghiilor. Mai multe detalii, găsim pe eticheta aflată pe spatele sticuleţei.


Eu n-am folosit-o aşa cum scrie acolo deoarece nu-mi place să am unghiile fără ojă sau un lac transparent, ceva. O utilizez de vreo săptămână şi ceva, sub base coat şi am observat o uşoară îmbunătăţire a rezistenţei unghiilor (în afara celor mari, care se rup în continuare, însă n-am de gând să mă opresc). Ce mă deranjează este nu numai că usucă foarte tare cuticulele (încă n-am reuşit să-mi cumpăr un ulei pentru ele aşa cum recomandă şi eticheta), dar mi-a şi înnegrit marginile unghiilor (nu ştiu de ce), iar atunci când îmi colorez unghiile în culori deschise manichiura mea are aspectul uneia neîngrijite. Altă nemulţumire este legată de pensulă, nu ştiu dacă aşa sunt toate loţiunile, însă cea pe care o am eu are pensula strâmbă şi rigidă, iar atunci când o aplic pe unghie sare primprejur. În plus, are şi un miros cam urât, dar deja m-am obişnuit cu el.
În ceea ce priveşte ingredientele, nu prea e de bine: formaldehida, alcool....
Deşi are doar un plus n-am să renunţ la ea, o voi folosi până când se va termina, în speranţa că va face ceea ce promite, iar mai apoi voi decide dacă voi mai cumpăra şi a doua sticluţă sau nu.
Voi aţi folosit acest produs? Ce părere aveţi despre el?
Pupici

6 comentarii:

  1. cel mai bun si cel mai ieftin tratament pentru unghiile fragile si casante, eu il folosesc ori de cate ori nu am oja pe unghii,o data pe zi.
    la mine pensula e ok si nici nu am observat sa miroasa urat...si nici problema cu innegritul unghiilor
    in loc de ulei poti folosi o crema de galbenele sau orice alta crema grasa

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-am imaginat eu ca nu-s toate asa, cred ca am nimerit eu unul naspa.

    RăspundețiȘtergere
  3. a mea, pe deasupra, mai e si stramba.....arunca exact ca o stropitoare :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumes pt recomandare, o sa-l incerc si eu; sper sa-l gasesc si prin Militari ca piata sudului e cam departe de mine. Asa patesc si eu, unghiile mari se rup mereu, inca dinainte de a creste. In timpul sarcinii imi cresteau datorita vitaminelor pe care le luam, cred, dar acuma si-au reluat obiceiul de a se rupe, iar tratamentul asta nu-l mai pot folosi, necesita prea mult timp, plus ca si miroase intr-un fel.
    Multumesc de vizita, te pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vreau sa stiu de pe ce sait lati cumparat ca vreau sa il cumpar si nu stiu de unde?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cum am zis si in articol, eu l-am cumparat de la un magazinas de cosmetice de la metroul din Bucuresti, statia Piata Unirii. Insa cu siguranta se gaseste si prin alte magazine fizice sau online. Chiar nu stiu daca se gaseste pe vreun site, dar puteti cauta pe google.

      Ștergere

Va multumesc pentru comentarii, pupici.