marți, 16 februarie 2016

Fond de ten: Flawless Finish Elf Studio


Buna, fetelor!

Azi vreau sa va vorbesc despre un produs pe care l-am folosit in urma cu..... mai mult timp :)))) Este vorba despre un fond de ten de la Elf, din gama Studio.

Descrierea oficiala:

"Cu acest fond de ten, care are o textura matasoasa, veti obtine un ten fara imperfectiuni. Formula usoara si fara ulei se aplica usor, oferind un minunat aspect natural, semi-mat. Se aplica usor si se pastreaza toata ziua, pielea avand un aspect radiant. Ofera protectie impotriva actiunii nocive a razelor solare SPF-15."


Imi place foarte mult ambalajul lui, unul elegant si practic. Fondul de ten vine intr-un recipient din sticla mata, prevazut cu o pompita care ajuta la o dozare precisa a produsului. In cutia de carton pe care o are gasim si un pliant cu toate detaliile despre el.

Cantitatea de 24 ml mie mi-a ajuns un timp destul de indelungat, aproximativ 6 luni, insa nu l-am folosit zilnic; aceasta este si perioada de valabilitate mentionata pe ambalaj, calculand din momentul deschiderii flaconului.
Ma incanta, de asemenea, si faptul ca nu a fost testat pe animale, iar ambalajul sau este unul reciclabil.
Este un fond de ten ok, insa nu este ceea ce caut eu. Are un aspect semi-mat (asa cum promite), dar eu nu-mi doresc acest lucru, motiv pentru care tot timpul il setam cu o pudra (am folosit Clarifying pressed powder Elf pe care ati vazut-o AICI sau Ideal Fawless Avon cea care a fost in produsele preferatele ale anului 2013).
L-am aplicat cu pensula pentru fond de ten Elf Essential, cu stipple brush Elf Studio (le puteti vedea AICI), cu degetele sau cu bureteii de machiaj; ultima varianta a fost cea castigatoare pentru mine.


Consistenta sa este una lichida, deloc matasoasa, usor cremoasa mai degraba. Eu am avut nuanta Porcelain, putin cam deschisa pentru mine, ceea ce uneori m-a facut sa-l amestec cu un fond de ten putin mai inchis, dar m-am descurcat si cu el singur.
Nu rezista foarte mult pe ten, in jur de 4-5 ore, apoi se strange prin toate pliurile si ridurile posibile, chiar si alea despre care nu stiai :))).
Acoperirea lui este una mica spre medie si dupa parerea mea nu este un fond de ten ce se poate aplica in mai multe straturi, maxim doua as zice eu.

Ingrediente


Se lauda a fi un fond de ten oil free, insa paraffin liquid ala ce-o fi? Acuma, uleiul mineral extras din petrol este destul de controversat, ca ar astupa porii, ar cauza cosuri, etc. Altii (printre care si Paula Begoun) spun ca de fapt acest ulei este unul cosmetic, purificat si prin urmare este inofensiv, ba din contra. Puteti citi mai multe AICI. Eu aveam un ten destul de incarcat la vremea utilizarii acestui fond de ten, asa ca nu ma pot pronunta daca a contribuit si el sau nu la acest aspect.
Mai are un iritant pe acolo, insa e penultimul pe lista. 


Eu sincer n-am gasit factorul de protectie solara printre ingrediente, desi gasim doua astfel de ingrediente mentionate pe o eticheta lipita pe cutia fondului de ten; nu mai retin exact ce se afla sub aceasta, poate ma ajutati voi daca aveti produsul asta.

Il gasiti pe site-ul celor de la Elf, acum vad ca are si o reducere, pretul lui intreg fiind de 39 lei.

Cam asta este parerea mea despre fondul de ten de la Elf din gama Studio. Voi l-ati incercat? Cum vi s-a parut?

Astept comentariilor voastre aici pe blog, pe Facebook, e-mail sau Instagram (alexandraaaapopa).
V-am pupat.

miercuri, 10 februarie 2016

Produse consumate: ianuarie 2016

Buna, fetelor!

Azi va arat ce produse am terminat eu in luna ianuarie. De asemenea, am si cateva produse pe care le-am aruncat pentru ca...o sa vedeti voi.

***dand click pe fotografii le puteti mari***
  • Lotiune de corp Shinzui - Sakura (floare de cires japonez) --> foarte mult mi-a placut lotiunea asta, are un miros incredibil, care persista mult pe corp; lucrul asta e cu dus si intors, pentru ca parfumul se afla intr-adevar pe primele locuri in lista de ingrediente, iar in timp poate usca si mai mult pielea. Eu am avut un tub micut, de 50 ml, ca acela de pasta de dinti, pe care la final l-am masacrat pentru a putea folosi tot produsul din el.
  • Plasturi pentru puncte negre Biore --> am mai terminat o cutie de astfel de plasturi. Am mai spus eu despre ei si in alte postari cu produse consumate, gasiti AICI si AICI.
  • Demachiant bifazic pentru ochi Wardah --> e un demachiant cu ulei de jojoba, spun ei, insa uleiul asta se gaseste cam ultimul pe lista ingredientelor, partea uleioasa a acestui demachiant fiind asigurata de fapt de un ulei mineral (paraffinum liquidum). Mi-a placut, demachia foarte bine chiar si machiajul rezistent la apa, ceea ce m-a facut sa cumpar si a doua sticluta (o folosesc in prezent), dar aceasta parca ar avea alt produs, nu inlatura deloc-deloc machiajul. :(
  • Demachiant bifazic pentru ochi Maybelline --> si pe acesta l-am mai folosit si inca il tot cumpar, e mult mai bun ca cel de la Wardah. V-am mai povestit despre el in lunile precedente, AICI si AICI.
  • Servetele umede Pond's --> nu stiu exact daca sa le numesc "demachiante" pentru ca de fapt denumirea lor este "oil control cleansing wipes", dar in descriere spune ca inlatura si machiajul waterproof. Ele sunt imbibate de produs, insa nu demachiaza deloc; pana la urma le-am folosit atunci cand ma machiam sa retusez una-alta.
  • Pond's White beauty pearl cleansing gel --> un gel de curatare a fetei care ustura ingrozitor atunci cand ajunge in ochi; si inevitabil ajunge. In rest, el curata tenul, dar nu face nimic spectaculos, ba uneori mi-a lasat tenul cam uscat.
  • Gel de curatare a tenului Hada Labo --> si despre asta v-am mai vorbit in trecut, gasiti AICI
 
  • Apa de gura Listerine cu ceai verde --> de obicei, nu va arat si produsele pentru igiena orala pe care le folosesc, insa de data asta am vrut sa va spun putin aceasta apa de gura, nu are alcool si are extract de ceai verde; mie mi-a placut foarte mult, improspateaza respiratia, eu o folosesc dupa ata dentara si curata bine.
  • Sampon Rejoice anti-frizz cu ulei de cocos --> groaznic sampon, daca nu aplicam si vreun balsam, masca de par ceva, aratam ca o matura :))))
  • Sampon pentru copii Johnson's baby --> sampoanele astea le foloseste fetita mea, insa imprumut si eu sa spal pensulele de machiaj.
  • Sampon pentru copii Barbie --> pe asta l-a cumparat, ati ghicit, fii-mea pentru ca....Barbie :))) nu i-a facut bine la par, asa ca l-am folosit eu pentru pensule.
  
  • Gel de dus Palmolive Aroma Therapy Absolute Relax --> mi-a placut foarte mult mirosul lui, usor masculin, insa lasa pielea uscata :( 
  • Gel de dus pentru copii Johnson's cu lapte si orez --> gelul de dus al fetitei mele cu care ma mai spal si eu pentru ca ador mirosul lui si senzatia pe care o lasa dupa dus: piele hidratata si catifelata.
  • Gel de dus Biore --> un gel de dus cremos, cu miros de flori
Produse aruncate
 
  • Lapte protectie solara SPF 50 Gerocossen --> eu folosesc zilnic protectie solara pe ten si in ultimii ani am ales aceasta crema de la Gerocossen; v-am mai spus in rutina mea de ingrjire a tenului, gasiti postarea AICI. Tubul acesta l-am gasit cazut dupa dulap, nu stiu exact de cand il am, mai are jumatate de produs in el, insa il arunc.
  • Longlasting lipstain Colour Infusion Catrice - nuanta 030 Meet Mrs Rosevelt --> am produsul asta din 2012, l-ati vazut AICI, insa nici pana in ziua de azi nu l-am putut folosi; e din acela tip carioca si chiar pare o carioca, imi usuca teribil buzele si le da un aspect tern; v-am facut un swatch mai jos.
  • Ruj Oriflame --> asta e din era primitiva, nu l-am mai folosit de vreo 10 ani :))) insa il pastram pentru ca are valoare sentimentala, nici nu mai stiu numele nuantei.
  • Ruj Luminelle Rouge Glossy de la Yves Rocher - nuanta 85 --> un rosu superb care, din pacate, a expirat; si-a schimbat formula si miroase groaznic :(
  • Fard duo de ochi Oriflame --> este din aceeasi epoca cu rujul de care v-am spus mai sus :))) motivele pentru care inca il am sunt aceleasi.
  • Eye primer&liner sealer Elf --> mai am doar o parte din el, il puteti vedea pe tot AICI. Sealer-ul nu prea l-am folosit pentru ca s-a uscat extrem de repede, primer-ul a fost ok, insa n-am apucat sa-l termin, l-am aruncat la un moment dat ca expirase. Am pastrat pensula sealer-ului pe care o foloseam cand aplicam eyeliner-ul crema, dar s-a deteriorat si a ajuns luna trecuta la gunoi.
  • Lip shimmer Casuelle --> mi-a placut mult produsul acesta pentru buze, insa n-am apucat sa-l folosesc si a devenit lipicios :( 
 

Asta-i tot. Observ ca arunc foarte multe produse aproape noi pentru ca nu ajung sa le folosesc. Ceea ce ma face sa ma gandesc serios la cumparaturile necontrolate si nechibzuite pe care mai toti le facem.

Voi ce produse ati cosumat in prima luna a anului?
Astept comentariile voastre. V-am pupat.

joi, 4 februarie 2016

Colectia mea de pensule - partea a doua

Buna, fetelor!

Am revenit cu ultima parte a postarii despre colectia mea de pensule si azi va prezint pensulele pentru fata. Daca doriti sa vedeti si celelalte pensule ale mele, prezentate anterior, va invit sa dati click AICI.

***dand click pe fotografii le puteti mari***
  • Total face brush Elf Essential --> o pensula pentru pudra sau pentru fard de obraz; eu o folosesc doar pentru aplicarea pudrei.
  • Stipple brush Elf Studio --> pentru produse uscate sau umede: fond de ten, blush, bronzer. Eu acuma o folosesc doar pentru a-mi aplica fardul de obraz, insa la inceput aplicam fondul de ten cu ea.
  • Foundation brush Elf Essential --> pensula pentru fondul de ten sau alte produse crema. Eu am cumparat-o pentru fond de ten, si pentru asta am si folosit-o mult timp, insa de ceva vreme n-o mai folosesc deloc.
  • Fan brush Elf Essential --> cred ca principala intrebuintare a acestei pensule este aceea ca indeparteaza fardul de ochi cazut pe fata, insa eu de obicei imi aplic iluminatorul deasupra pometilor.
 
  
 
  • Pensula pentru aplicarea fardului de obraz Avon --> exact pentru asta o folosesc si eu
  • Pensula mini Avon --> nu-i mai stiu numele, a facut parte dintr-un set de mai multe pensule pentru voiaj care au venit cu un portofel simpatic, insa din greseala au ajuns la cos :( acesta a scapat pentru ca era in geanta mea. Eu o folosesc pentru aplicarea iluminatorului uscat (am niste perlute de la Avon), insa am folosit-o cu succes si pentru blush.
  • Pensula HEMA --> se numea ceva cu contour... Hema este un magazin olandez foarte interesant, am mai scris eu despre el pe blog, imi cumparam de acolo in special demachiantele pentru ochi. Pensula acesta o folosesc pentru contouring. Da, da, stiu ca cica nu se mai poarta conturarea fetei, insa eu nu pot sa renunt :D Acuma evident ca nu-mi conturez pometii atunci cand merg sa cumpar paine (asa cum faceam in tinerete :D), dar la un eveniment cred ca e necesar.
  
 
  • Bureteii de machiaj --> nu sunt pensule, insa am zis sa vi-i arat. Cred ca toata lumea cunoaste acesti buretei. Cand am inceput sa folosesc fond de ten, cu ei il aplicam. Adica cu el, ca aveam unul singur :))) pe care nu-l spalam niciodata :))) Cand l-am spalat, dupa vreun an de folosire, a iesit cam un tub de fond de ten din el :))) Dupa ce-am renuntat la respectivul buretel, am inceput sa-mi aplic fondul de ten cu pensula mentionata mai sus de la Elf (cea din gama Essential) sau cu ea de stippling; sau cu degetele :D De curand i-am redescoperit si-i folosesc atat pentru fondul de ten, cat si pentru corector. Imi place sa umezesc buretelul inainte, astfel fondul de ten se aplica mult mai bine pe ten si are un aspect mai natural. Imi plac foarte mult cei in forma de romb, ma ajuta sa aplic fondul de ten si prin locurile mai greu de ajuns, gen pe langa nas, coltul intern al ochiului. Pe cei in forma de inimioara inca nu i-am incercat, i-am cumparat doar pentru ca....inimioare :)))
Si pentru ca tot am vorbit despre curatarea bureteilor, trebuie sa va spun ca eu imi spal pensulele dupa maxim 3 utilizari, insa cele pentru eyeliner si buretelul cu care aplic fondul de ten le spal dupa fiecare utilizare. Folosesc un sampon pentru bebelusi sau daca ma grabesc foarte tare folosesc solutia pentru curatarea pensulelor de la Ebelin, despre care v-am vorbit AICI. Nu o folosesc pe acesta tot timpul pentru ca ar trebui sa folosesc o cantitate foarte mare pentru fiecare pensula (v-am povestit eu in postarea respectiva), plus ca este o solutie mai puternica si n-as vrea sa inaspreasca perii pensulelor. De asemenea, o data pe saptamana, dupa ce am curatat pensulele cu sampon de bebelusi le pulverizez putina solutie Ebelin. V-am mai spus ca la momentul cand am inceput s-o folosesc aveam o problema la ochi, n-am aflat nici pana azi ce era, dar ma manca ochiul groaznic, am fost la medic, picaturile recomandate de el nu m-au ajutat, si pana cand aveam sa gasesc alt oftalmolog bun, am incercat aceasta solutie. Iar de atunci chiar nu mai am probleme.
Mai multe detalii si fotografii cu pensule Elf gasiti AICI si AICI.

Asta-i tot. Sper ca v-a placut mica mea colectie de pensule pentru machiaj. Astept sa-mi spuneti voi ce pensule folositi, ce recomandati si alte ganduri de-ale voastre. :D

V-am pupat.

marți, 2 februarie 2016

Colectia mea de pensule - partea intai

Buna, fetelor!

Vorbeam zilele trecute cu o amica si ma intreba ce pensule pentru machiaj folosesc eu; apoi mi-a sugerat faptul ca ar fi util sa fac o postare pe blog despre ele. Iar discutia asta a venit cumva la fix pentru ca eu facusem fotografii colectiei mele de pensule in urma  cu ceva timp, dar ezitam sa vi le arat pentru ca nu detin ustensile fancy in acest scop si m-am gandit ca va fi o postare relativ banala (ma rog, inca mai cred asta :))) ).

Am inceput sa folosesc pensulele de machiaj acum vreo 6-7 ani, eram mare pasionata la inceput, insa cand am ramas insarcinata m-am oprit, apoi de atunci am continuat sa le folosesc pe cele pe care le aveam deja, atentia mea a fost indreptata catre altceva (sau altcineva :D); mamicile probabil inteleg ce spun. Dar de curand mi s-a deschis din nou apetitul pentru machiaje si pensule si beauty blender-e si, si.... :))))

O sa impart postarea asta in doua parti, azi va arat pensulele mai mici, pentru ochi si buze, urmand ca mai apoi sa vi le arat si pe cele pentru restul fetei. 

***dand click pe fotografii le puteti mari***

Elf - gama Essential

  • Eye crease brush --> pensula pentru aplicarea fardului in pliul si in coltul ochiului
  • Eye shadow brush --> pentru aplicarea fardului pe pleoapa mobila; eu uneori o mai folosesc si pe linia genelor de jos
  • Eye liner brush --> pentru aplicarea fardului pe linia ochilor. Desi spune ca poate fi folosita atat cu produse uscate, cat si cu produse umede, eu n-am reusit sa pun cu ea decat farduri pulbere, si o folosesc in special atunci cand nu-mi doresc neaparat niste ochi perfect conturati.
  • Blending eye brush --> pentru a aplica si a amesteca culorile sau chiar si pentru pudra sau corector lichid; eu am folosit-o doar pentru blending
  • Smudge eye sponge --> un buretel pentru smudge, v-ati fi asteptat? :)))))
  • Defining eye brush --> pentru a creea V-ul din pliul pleoapei
  • Concelear brush --> eu n-am reusit sa aplic corectorul cu ea sub ochi, o folosesc in mare parte pentru a-mi corecta conturul sprancenelor sau al buzelor dupa machiaj
  • Lip defining brush --> o pensula pentru buze; eu nu prea reusesc sa aplic rujul, gloss-ul sau alt produs pentru buze pentru ca are perii foarte lungi si nu e destul de deasa. Am mai incercat sa aplic fardul pe linia genelor de jos, insa ramane o pensula rar folosita :D 
  • Angled contour brush Elf Studio --> pentru aplicarea fardului in pliul ploapei. E o pensula foarte buna, intr-adevar reusesti sa pui culoare in pliu creand acel V, insa a mea acuma e cam ciufulita. :))) Intr-o zi, dupa ce-am spalat-o, fii-mea s-a spalat pe dinti cu ea :))) 

  • Eyeshadow brush The body shop --> pentru aplicarea fardului pe pleaopa mobila sau pe arcada
  • Eyeshadow blender brush The body shop --> aplica si amesteca culorile in pliul pleoapei.
Aceste doua pensule au fost primele mele pensule de machiaj. :D Sunt pensule foarte bune cele de la TBS, desi cam scumpe, insa calitative: nu le-a cazut nici macar un fir de par de cand le am (in jur de 6 ani), nu li s-a dezlipit manerul niciodata, si-au pastrat forma initiala. Ce mai au diferit fata de restul pensulelor este faptul ca manerul are fundul plat si le poti pozitiona in picioare (nu stiu exact la ce ajuta treaba asta :))) ).
  •  Catrice duo eyeliner brush --> mi-a placut pentru ca are doua capete, unul cu varful indoit si unul cu o pensula plata, taiata in unghi. Ma descurc foarte bine sa aplic eyeliner-ul crema cu aceste pensule, e o ustensila foarte utila.
  • Pensula pentru fardul de ochi Essence--> este asemanatoare cu cea de la Elf, eyeshadow brush, insa aceasta este putin mai ingusta
  • Pensula pentru smokey eyes Essence --> asemanatoare cu eye crease brush Elf, aceasta de la Essence are perii o idee mai lungi si este mai stufoasa, cea de la Elf este mai pointed

N-am mai gasit pensulele astea pe site-ul celor de la Essence, insa poate prin magazine (fizice sau online) le veti gasi (asa sau in alt ambalaj). Ele vin intr-un portofel transparent cu un carton cu desene simpatice; din pacate, nu mai am ambalajele, insa cu o simpla cautare pe google le veti vedea. De asemenea, nici denumirile nu le stiu exact, deoarece ele era mentionate pe ambalaj, nu se gasesc scrise si pe pensule, asa cum are Elf, spre exemplu.
  •  Pensula no name --> este o pensula plata, asemanatoare cu TBS eyeshadow brush; chiar si ambalajul seamana :))) aceasta no name este mai deasa si mai lata. Eu am folosit-o pana acuma strict pentru aplicarea fardului pe arcada, insa in ultimul timp am folosit-o si in alte scopuri: pentru a aplica fard pe pleoapa mobila sau pe linia genelor de jos.
  • Chanel eyeliner brush --> este o pensula foarte subtire cu care aplic eyelinerul gel, in cazul in care nu-mi place aplicatorul cu care vine; o mai folosesc si pentru cel crema.
  • Pensula no-name pentru buze
  • Buretei pentru fard --> cei patru cu maner lung sunt Elf si au facut parte dintr-un set de mai multi buretei, insa doar pe acestia ii mai am,  iar cel micut, cu capete duble este dintr-o paletuta de farduri al carui nume nu-l mai stiu. Eu mai folosesc acest tip de aplicatoare pentru a pune fard pe pleoapa mobila.
  • Pensula pentru eyeliner crema Elf --> este vorba despre pensulica aceea care vine impreuna cu eyeliner-ul crema.
  • Pensule pentru sprancene --> cea care are forma pensulei de mascara este atasata unui creion maro pentru sprancene Yves Rocher pe care-l am de secole si pe care am inceput sa-l folosesc recent; pensula insa am folosit-o mereu pentru a-mi pieptana sprancenele. Iar cealalta pensula, tip pieptan, vine cu un creion negru (!!!) de sprancene de la Essence, creion pe care n-am reusit sa-l folosesc niciodata pentru a-mi contura sprancenele si a iesi asa in lume :))) L-am folosit doar atunci cand ma pensez, conturez sprancenele in forma dorita, iar firele de par din afara chenarului le smulg cu penseta.
  • Small precision brush --> o vedeti in poza din dreapta, cea din mijloc. Pana de curand am folosit-o doar pentru a-mi contura sprancenele, insa mai nou imi place sa aplic si fard in pliu sau pe linia genelor de jos.
Asta-i tot pentru azi. Sper ca nu v-am plictisit prea mult si sper sa gasiti utila postarea mea. De asemenea, urmariti-ma in continuare deoarece urmeaza cat de curand si partea a doua.

Daca doriti sa vedeti mai multe fotografii si sa aflati mai multe detalii despre pensulele Elf pe care vi le-am prezentat azi, trebuie sa stiti ca eu am scris despre ele pe blog, va invit sa folositi casuta de search. 

V-am pupat.

later edit: gasiti AICI partea a doua a postarii