marți, 29 noiembrie 2011

Manichiura: plăcuţele cu modele


Vreau să vă prezint prima mea experienţă cu plăcuţele cu modele, gen Konad; eu am un set dintr-acela cumpărat de la metrou compus din plăcuţă, ştampilă şi lamă. Am dat în jur de 5 lei pe el.



La început mi-a fost greu să-l folosesc, însă în cele din urmă am reuşit. Problema a fost faptul că nu am încă nişte lacuri de unghii potrivite pentru modele, acestea trebuie să aibă o consistenţă vâscoasă. Am reuşit să fac două modele cu două oje Catrice, însă s-au văzut discret pe oja deja existentă pe unghiile mele. Data viitoare am de gând să folosesc o ojă bază mai deschisă (nici nu ştiu dacă am aşa ceva :))) îmi plac culorile închise mie) sau poate să-mi cumpăr alte nuanţe Catrice, mult mai închise (na, că acuma am motiv să ies iar la shopping de oje :D ). Să vă arăt ce-a ieşit






De pe plăcuţă am folosit aceste două modele de flori


iar lacurile de unghii folosite sunt acestea



De la stânga la dreapta: prima este o ojă fabricată de mine într-o sticluţă de lac transparent Catrice (nu mai ţin minte ce nuanţe am amestecat), Catrice 250- I sea you şi 130- Lucky in lilac. Îmi pare rău că n-am putut surprinde în poză exact nuanţele pe care le au ojele în realitate: cea făcută de mine are un sclipici fin, iar celelalte două sunt de fapt puţin mai închise. Mai încerc cu trei poze




Voi aţi folosit astfel de plăcuţe? Vă plac? Pupici

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Manichiura


Atunci când lacurile de unghii se îngroaşă sau când mai e doar un sfert din produs şi nu mai pot lua suficient pe pensulă, îmi place să amestec culorile între ele. Uneori ies culori frumoase, alteori nu. Să vă arăt o astfel de tentativă, una reuşită.







iar sticla arată aşa



Sticla este a unei Golden Rose, nr 40, pe care o puteţi vedea mai bine aici (eu n-am pozat ojele folosite)


Sursa foto AICI

peste care am turnat o Gabrini Multivitamin nr 23 (nu am găsit nici o poză pe net, oja o am de mulţi ani, era una grena).
Pe lângă această ojă am folosit Lotiune pentru tratarea unghiilor cu vitamina B5-Farmec ,  base coat Kallos 3 în 1 şi top coat Catrice .
Vă place ce-a ieşit? Mie îmi place foarte mult, sclipiciul acela auriu dă o strălucire aparte nuanţei de grena.
Pupici.

Kallos 3 in 1 Shine



Am cumpărat acest produs 3 în 1 de la metrou Unirii (Bucureşti) la recomandarea unei prietene. Aveam nevoie atât de un base, cât şi de un top coat, iar când am auzit că acesta îndeplineşte pe lângă funcţiile dorite de mine şi o a treia am zis că merită să-l încerc. Denumirea completa este: base coat, top coat, lac protector. L-am folosit prima dată în perioada susţinerii examenului de licenţă, când nu aveam timp nici să mănânc, darămite să-mi fac manichiura. Plus că nu mi s-a părut potrivit să apar în faţa comisiei cu unghiile roşii, verzi sau mai ştiu eu ce culoare trăznită găseşti prin mica mea colecţie de lacuri de unghii. Am rămas plăcut surprinsă să observ că are un luciu aparte şi rezistă destul de mult pe unghii. Apoi am continuat să-l folosesc ca base şi top coat. Între timp mi-am achiziţionat top coat-ul de la Catrice şi pe acesta îl folosesc doar pe post de base coat.
Să vă spun şi câteva detalii "tehnice", desprinse de pe etichetă: sticluţa transparentă "adăposteşte" 11 ml de produs care expiră cândva prin 2013 (n-am putut descifra data exactă).
Ingrediente: Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Nitrocellulose, Adipic Acid/Neopentyl, Glycol/Trimellitic, Anhydride, Copolymer, Acetyl Tributyl Citrate, Isopropyl Alcohol, Acrylates Copolymer, Etocrylene, CI60725.
Concluzia, în urma consultării Dictionarului de ingrediente cosmetice : conţine 1 ingredient prost (Acetyl Tributyl Citrate) şi unul foarte prost (Isopropyl Alcohol), iar vreo pe 3 dintre ele nu le-am găsit pe nicăieri (poate ştiţi voi ceva): Ethyl Acetate, Nitrocellulose şi CI60725.
Voi aţi folosit acest lac? Ce părere v-a lăsat?
Pupici

vineri, 18 noiembrie 2011

Tratament unghii: Loţiune pentru tratarea unghiilor cu vitamina B5-Farmec


Am cumpărat această loţiune la recomandarea mai multor persoane deoarece în ultima vreme mi se tot rup şi exfoliază unghiile, iar unghiile degetelor mari au o problemă generală: niciodata nu cresc, se rup imediat şi tot timpul au o formă aiurea pentru că mi se rup din carne şi nu le pot da o forma dreaptă. Cred că se găsesc în mai multe locuri, eu am cumpărat-o de la magicul chioşc de la metrou Unirii (Bucureşti), însă nu mai reţin preţul (parcă în jur de 10 lei, oricum nu e mult).
Loţiunea are aspectul unui lac incolor şi promite revitalizarea şi întărirea unghiilor. Mai multe detalii, găsim pe eticheta aflată pe spatele sticuleţei.


Eu n-am folosit-o aşa cum scrie acolo deoarece nu-mi place să am unghiile fără ojă sau un lac transparent, ceva. O utilizez de vreo săptămână şi ceva, sub base coat şi am observat o uşoară îmbunătăţire a rezistenţei unghiilor (în afara celor mari, care se rup în continuare, însă n-am de gând să mă opresc). Ce mă deranjează este nu numai că usucă foarte tare cuticulele (încă n-am reuşit să-mi cumpăr un ulei pentru ele aşa cum recomandă şi eticheta), dar mi-a şi înnegrit marginile unghiilor (nu ştiu de ce), iar atunci când îmi colorez unghiile în culori deschise manichiura mea are aspectul uneia neîngrijite. Altă nemulţumire este legată de pensulă, nu ştiu dacă aşa sunt toate loţiunile, însă cea pe care o am eu are pensula strâmbă şi rigidă, iar atunci când o aplic pe unghie sare primprejur. În plus, are şi un miros cam urât, dar deja m-am obişnuit cu el.
În ceea ce priveşte ingredientele, nu prea e de bine: formaldehida, alcool....
Deşi are doar un plus n-am să renunţ la ea, o voi folosi până când se va termina, în speranţa că va face ceea ce promite, iar mai apoi voi decide dacă voi mai cumpăra şi a doua sticluţă sau nu.
Voi aţi folosit acest produs? Ce părere aveţi despre el?
Pupici

luni, 14 noiembrie 2011

Update Elf

Am scris AICI , AICI , AICI şi AICI despre produsele Elf pe care le-am cumpărat în urmă cu vreo 6 luni. Revin cu unele detalii deoarece am avut timp suficient să le încerc mai bine.

Pensulele sunt în continuare minunate, nu le-a căzut deloc părul, deşi le spăl des. Nu mi s-a dezlipit nici un mâner, aşa cum am păţit cu o pensulă comandată pe Elf.com.ro (totuşi nu mi se pare acest lucru o tragedie având în vedere preţul, am lipit cu super glue şi de atunci n-am mai avut probleme).

Crema nuanţatoare cu SPF 15 o folosesc împreună cu pudra atunci când n-am timp de fond de ten deoarece aceasta se aplică mult mai uşor, nu necesită aplicarea unei creme în prealabil. Acoperirea este una medie, în comparaţie cu Colour Adapt pe care-l folosesc în prezent. Face de asemenea casa bună cu pudra pe care n-o pot folosi peste fond de ten deoarece zici că am făină pe faţă. Crema nuanţatoare o aplic cu degetele (cred ca ar merge şi cu pensula pentru fond de ten, n-am încercat), iar pudra o aplic cu pensula pentru pudrã .

Creionul de buze l-am folosit de câteva ori, însă l-am lăsat deoparte deoarece trebuia să apas foarte tare pe el ca să-mi rămână ceva pe buze, iar mina sa nu era tocmai moale. Între timp l-am achiziţionat pe cel de la Avon, Mistery Mauve, care este preferatul meu. Ascuţitoarea primită împreună cu creionul Elf îmi este de folos, ascut cu ea creioanele de buze.

Pila de unghii a fost de unică folosinţă, după cum bănuiam.

Batonul 3 in 1 mi-a lăsat o impresie plăcută. Am mai încercat să-l folosesc şi pe pleoape şi n-am mai avut surpriza să se strângă. Merge folosit atât sub un fard, cât şi singur, evident peste primer.

Crema iluminatoare pentru faţã îmi place, de asemenea. Este nevoie de o cantitate foarte mică de produs, deoarece se întinde şi lasă un roz tare plăcut pe pomeţi.

Quad-ul de ochi are culori puţin pigmentate, care aplicate peste un primer devin puţin mai vii. Are o rezistenţă destul de mare.

Eye Primer&Liner Sealer

Primer acesta mi se pare mai bun decât cel în variantă lichidă, deoarece pe acesta îl pot aplica mai uşor. Liner Sealer-ul nu l-am folosit decât o singură dată, iar pensula a rămas murdară pentru că nu s-a curăţat cu nimic. Pun pariu că lichidul s-a murdărit, însă n-am de gând să-l mai folosesc, mi se pare inutil.

Tuşul de ochi cremă s-a uscat :( la doar 2 săptămâni de la cumpărare. Mai merge şi acuma folosit, însă cu mare greutate. Pensula îmi place în schimb foarte mult.

Lacului de unghii am zis să-i mai dau o şansă, însă degeaba. Chiar dacă de data asta m-a ţinut ceva mai mult, în jur de 2 zile, tot nu ma încântă.

Ca o concluzie, pot spune următoarele: pensulele merită cumpărate(am toată gama Esential şi mă împac foarte bine cu ele, având în vedere preţul şi faptul că nu sunt vreo profesionistă în domeniu şi nu execut machiaje complicate); crema nuanţatoare şi pudra sunt bune, însă nu le voi mai recumpăra, o să încerc şi alte variante, de la alte firme; batonul 3 în 1 şi crema iluminatoare aş dori să le încerc şi în alte nuanţe; când am să intru în pană de farduri (ceea ce nu cred că va fi cazul în următorii 10 ani :))) ) am să-mi mai achiziţionez şi alte nuanţe de quad-uri; eye primer&liner sealer îl voi recumpăra doar dacă nu voi găsi o ofertă mai bună pentru primer (şi asta doar pentru eye primer, liner sealer-ul nu se merită după mine); ce nu voi mai cumpăra cu siguranţă sunt următoarele: creioanele de buze, pila de unghii, tuşul de ochi cremă şi nici lacurile de unghii.

Voi ce produse Elf aţi încercat şi care dintre ele v-au plăcut? Zilele astea o să vă mai vorbesc şi despre alte Elf-uri pentru că am dat o comandă la ei, dar numai să reuşesc să-mi fac o părere.

Pupici

marți, 8 noiembrie 2011

Top coat: Quick Dry & High Shine Top Coat by Catrice


Din păcate, produsele Catrice nu se găsesc şi la noi în ţară, dar dacă aveţi ocazia să le cumpăraţi, vi le recomand din toată inima. Eu am câteva produse de la ei pe care le folosesc cu plăcere deoarece sunt foarte bune.
Azi vă prezint Top Coat-ul care promite strălucire şi care se laudă că se usucă rapid. Într-adevăr, aplicat singur nu necesită mult timp de uscare, însă aplicat peste un lac de unghii nu mai are acelaşi efect. Dar în schimb conferă luciu ojei. Nu mă deranjează acest lucru, deoarece dacă n-am timp să aştept uscarea lacului de unghii, apelez la Uscătorul express Kallos.
Produsul vine într-o sticluţă transparentă, având 10 ml. Nu este menţionat pe nicăieri termenul de valabilitate, însă dacă-l foloseşti în mod constant nu rişti să te trezeşti cu un produs ineficient, afectat de trecerea timpului.
Mie îmi place acest top coat pentru că adaugă un plus de luciu manichiurii şi îl voi recumpăra, asta dacă nu voi găsi altceva care să-mi atragă atenţia la momentul respectiv. Are, de asemenea, şi un preţ bun: în jur de 3 euro.
Voi aţi încercat vreun produs Catrice? Ce părere aveţi despre ele?
Pupici

luni, 7 noiembrie 2011

Uscător express Kallos


Aceasta este denumirea oficială a spray-ul pentru uscarea rapidă a lacului de unghii de la Kallos. Mi-a fost recomandat de o prietenă şi am zis să-l încerc pentru că de multe ori plecam din casă fără ojă pe unghii, ceea ce nu este tocmai pe gustul meu. Şi bine am făcut că l-am achiziţionat, deoarece sunt foarte încântată de el. L-am cumpărat din Sir-Militari (Bucureşti) şi am dat 10 lei pe el (un preţ bun, spun eu).
De pe eticheta minusculă aflată pe pompiţa albă am descifrat următoarele (cu mare greutate, având în vedere că port ochelari :p):
Producător: International Laquers SA (şi adresa)
Ambalat: Kallos Cosmetics Budapest
Unic Importator: SC Tordai HC SRL Târgu Mureş
Ingrediente: Cyclopentasiloxane and Cyclohexasiloxane, Dimethicone, CI60725


Expiră la: vezi pe ambalaj; găsim pe fundul sticlei data: 15.08.2013
Cantitate: 16 ml


Produsul vine ambalat într-o sticluţă drăgălaşă, transparentă, de sticlă, pe care o voi refolosi, la terminare. Produsul se distribuie cu ajutorul unei pompiţe, un singur puf ajungând pentru o mână. Îmi place faptul că o pot depozita în portfardul în care îmi ţin o parte din oje, iar produsul nu se prelinge pe lângă capac. Este într-adevăr puţin uleios, dar nu mă deranjează, deoarece şterg imediat surplusul de pe degete cu un şerveţel moale. Oferă lacului de unghii un luciu frumos şi nu mai necesită aplicarea unui top coat. Face, de asemenea, şi ceea ce promite: usucă rapid stratul (sau straturile) de ojă. Îl folosesc în special atunci când n-am timp la dispoziţie să aştept să se usuce lacul de unghii. Spre exemplu, seara, evitând astfel urmele de cearceaf şi de pernă pe care le găseam de obicei dimineaţa pe unghii :))) .
Din punct de vedere al ingredientelor, nu am găsit ceva negativ. M-a ajutat în acest sens Cosmetic Ingredient Dictionary . Ultimul ingredient nu l-am găsit pe site-ul menţionat, dar l-am google-it şi am descoperit că CI60725 este un pigment violet (responsabil pentru culoarea spray-ului), safe pentru uzul cosmetic. Deci, încă un plus pentru acest produs. 
Este primul produs de acest gen pe care-l utilizez şi cu siguranţă am să-l folosesc până la ultima picătură urmând să-l recumpăr deoarece mi se pare un produs folositor, care m-a ajutat de multe ori să am o manichiură frumoasă într-un timp limitat.
Puteţi vedea o manichiură la care am folosit uscătorul express Kallos  AICI
Aştept să-mi spuneţi şi părerile voastre despre acest produs, în cazul în care l-aţi folosit şi în general despre spray-urile pentru uscarea rapidă a lacului de unghii: este el într-adevăr un produs util sau este doar o metodă a producătorilor de a mai scoate de la consumatori nişte bani în plus?
Pupici

miercuri, 2 noiembrie 2011

Manichiura: Kleancolor





Peste Mavala - 33 Las Vegas (pe care vi-am arătat-o AICI ) am aplicat Kleancolor, nuanţa 88 Firework. Deşi arată incredibil pe unghii, se înlătură foarte greu.



Vreau să vă prezint şi restul mini colecţiei mele de lacuri de unghii Kleancolor. Le-am comandat de AICI împreună cu câteva prietene. Mulţumesc, Mica.

94 Holo Chrome

  
 

236 Chunky Holo Black şi 136 Holo Green

 
155 Chunky Cooper şi 230 Chunky Holo Fuchsia



Pupici

marți, 1 noiembrie 2011

Manichiura: Mavala - 33 Las Vegas


Produse folosite



Kallos 3 in 1 pe post de base coat, mini Mavala- 33 Las Vegas, Uscator express Kallos (asta e denumirea oficiala, este un spray pentru uscarea rapida a lacului de unghii). Top coat nu am mai aplicat, deoarece spray-ul Kallos da un luciu aparte ojei (am sa-i dedic un post separat).
Pupici

Inca un an......