sâmbătă, 20 octombrie 2012

Samponul uscat


Nu mai tin minte cand am auzit prima data despre aceste produse, dar stiu ca am fost tentata sa le incerc atunci cand am aflat la ce folosesc, eu avand parul gras. Primul nume intalnit a fost Batiste si am fost mahnita pentru ca eu nu aveam acces la el.
Nu cred ca mai are rost sa spun si eu pentru ce sunt destinate sampoanele uscate, deoarece acuma le gasesti la mai toate firmele.
Intr-o zi am gasit intr-un magazin exact samponul uscat despre care citisem, si anume Batiste si am zis ca trebuie sa-l cumpar. L-am gasit in varianta mica, nu mai tin minte exact care era (stiu ca sunt mai multe tipuri) si l-am folosit de aproximativ 4-5 ori. Treaba asta s-a intamplat mai demult si n-am pastrat recipientul si nici nu mai tin minte exact ce efect a avut asupra parului meu. Imi amintesc doar ca am fost tare incantata. Ceea ce m-a facut sa-l cumpar si in varianta mare, insa acesta m-a cam dezamagit. Am ales varianta pentru volum, dar nu mi-a oferit deloc ceea ce promitea. Nici pe acesta nu vi-l pot arata pentru ca l-am lasat la mama acasa. O sa va intrebati atunci care mai e rostul acestei postari. :))) Si eu o sa va raspund: am totusi 3 sampoane uscate sa va arat.





1) Kruidvat Salon expert




Dupa ce am terminat varianta mini din samponul uscat Batiste, l-am cumparat pe cel de sus. Treptat, au inceput sa apara pe piata astfel de produse la toate marcile de cosmetice, iar astazi pot alege dintr-o gama foarte larga de produse.

Cantitate: 75 ml

Pret: in jur de 2 euro

Descriere:
Degreseaza parul in 1-2 minute. Destinat tuturor tipurilor de par, samponul uscat Kruidvat "spala" parul fara a fi nevoie de nici o picatura de apa. 
Atentie! Flacon sub presiune. A se proteja de razele soarelui si a nu se expune unor temperaturi mai mari de 50 grade Celsius. Nu aruncati flaconul in foc si nici nu pulverizati pe flacara.

Mod de utilizare: 
Vaporizati pe parul uscat. Lasati sa actioneze 1-2 minute apoi periati parul. A nu se utiliza pe parul umed. Agitati bine inainte de folosire.

Ingrediente:
Isobutane, corn starch modified, propane, alcohol, butane, talc, parfum, benzyl salicylate, citronellol, coumarin, eugenol, geraniol, linalool, butylphenyl methylpropional, alpha-isomethyl, limonene,

Desi are aceeasi cantitate ca si Batiste mini, acesta mi-a ajuns cam de 2 utilizari. L-am folosit exact asa cum scrie pe el, insa efectul sau n-a durat mai mult de 2-3 ore.

2) Schwarzkopf Fresh



Arata asa pentru ca nu l-am pozat de cand l-am cumparat, iar a doua oara cand am vrut sa-l folosesc, am constatat ca era gol si de nervi l-am apasat.

Cantitate: 150 ml; pentru 12 utilizari

Pret: in jur de 5 euro

Descriere:
Par gras si tern? Nu ai timp sa-l speli? Acest sampon uscat este solutia. Fara apa, fara uscator, parul tau va fi revigorat si-si va regasi volumul in cateva minute.

Mod de utilizare:
Pieptanati parul si agitati flaconul inainte de utilizare. Vaporizati in mod egal de la o distanta de aprox. 20 cm. Lasati sa actioneze putin apoi masati parul cu un prosop dupa care pieptanati. In caz de blocare a aplicatorului, treceti-l printr-un jet de apa calda si uscati-l imediat.
Atentie! Flacon sub presiune. A se proteja de razele soarelui si a nu se expune unor temperaturi mai mari de 50 grade Celsius. Nu aruncati flaconul in foc si nici nu pulverizati pe flacara.Nu-l folositi in alte scopuri decat cele destinate. Nu-l inhalati intentionati si folositi-l in camere bine ventilate.

Ingrediente:
Butane, oryza sativa starch, alcohol denat., isobutane, propane, parfum, linalool, limonene, geraniol, benzyl alcohol, citral.

Cum spuneam, n-am apucat sa-l folosesc decat o singura data, timp in care n-am reusit sa-mi dau seama ce si cum. Oricum, ingredientele sale ma fac sa nu-l mai cumpar (plus teama ca-l voi cumpara doar pentru a-l folosi o data).

3) Kruidvat Professional Volume Lift




Cantitate: 200 ml

Pret: in jur de 2 euro si ceva

Descriere:
Acest produs este un sampon uscat profesional care va revigoreaza coafura fara a folosi apa, aduce un plus de prospetime parului intre doua spalari, ofera volum, fiind destinat tuturor tipurilor de par.
Atentie! Flacon sub presiune. A se proteja de razele soarelui si a nu se expune unor temperaturi mai mari de 50 grade Celsius. Nu aruncati flaconul in foc si nici nu pulverizati pe flacara.Nu-l folositi in alte scopuri decat cele destinate.

Mod de utilizare:
Pieptanati parul si agitati flaconul inainte de utilizare. Vaporizati in mod egal de la o distanta de aprox. 20 cm. Lasati sa actioneze cateva minute. Pentru a obtine volume, vaporizati direct pe radacini. Apoi pieptanati.

Ingrediente:
Butane, propane, aluminium starch octenyl-succinate, alcohol denat., aqua, distearyldimonium chloride, isopropyl alcohol, parfum.

Este cel mai bun sampon uscat folosit de mine pana acum si am de gand sa-l mai cumpar, desi are tot cam aceleasi porcarii in componenta ca si celelalte. L-am cumparat pe la inceput lunii trecute si de atunci il folosesc incontinuu. Cred ca l-am folosit pana acuma de vreo 4-5 ori si tot pare plin. Interesant la el este faptul ca in prima zi nu face mare lucru, adica dupa 3-4 ore parul fara tot gras, insa a doua zi are un aspect foarte curat, mentinandu-se pana in a3a zi (fara sa-l reaplic).

Ca o concluzia asupra sampoanelor uscate, vreau sa va spun ca pentru mine sunt necesare. Bine, acuma mi se intampla o chestie fenomenala (cred ca datorita sarcinii): parul mi se ingrasa cam la 3-4 zile, insa de obicei tragedia se intampla cam la 2 zile. Si este destul de obositor si costisitor sa-mi spal pleata atat de des.
Batiste nu m-a convins deloc si n-am de gand sa mai dau banii pe vreun produs de la ei (mai ales ca alcoolul denaturat se gaseste al doilea in lista de ingrediente).  Schwarzkopf nici atat. Ma mai tenteaza cel de la Balea si cel de la John Frieda, insa deocamdata n-am acces la ele. Daca voi gasi vreo promotie la alta marca, cu siguranta voi incerca si altele, insa asta dupa ce-l voi termina pe cel de la Kruidvat, pe care-l folosesc in prezent.

Voi ce parere aveti despre sampoanele uscate? Folositi? Si daca da, pe care-l recomandati?

Pupici.

8 comentarii:

  1. Eu l-am incercat pe cel Balea si inca unul din DM, Frotte parca. Acesta al doilea nu prea face nimic, ba in plus imi da si niste mancarimi ingrozitoare. Cel Balea insa mi-a placut si o sa-l recumpar. Nu fol. tot timpul, doar cand chiar nu mai ajung sa ma spal pe cap, deci pentru urgente e super.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe cel de la Balea as vrea si eu sa-l incerc, am auzit numai lucruri bune despre el.

    RăspundețiȘtergere
  3. hey voiam sa te intreb de unde ai luat ultimul sampon..:-? as vrea sa-l incerc si eu:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu l-am cumparat din Belgia, insa produse Kruidvat am vazut la noi acasa in Marionaud. Nu stiu insa daca-l au si pe acesta.

    RăspundețiȘtergere
  5. se gasesc si in bucuresti??
    k eu am tot cautat si nu am gasit:-?? si lumea s uita la mine k la o nebuna knd intreb d sampon uscat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sampoanele uscate se gasesc si in Bucuresti, de la diferite firme, cele mai cunoscute sunt Batiste.

      Ștergere
  6. Buna!
    Desi am observat ca acest post este ceva mai vechi, indraznesc sa pun totusi o intrebare. Ai folosit pana la urma samponul uscat de la Balea? Eu mi l-am achizitionat aseara si azi l-am folosit. Am insa o problema: desi il perii foarte bine, tot ramane pe par ceva pulbere alba. Cum scap de ea???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu l-am incercat pe cel de la Balea pentru ca am unul Batiste de ceva timp. Si oricum nu mai folosesc asa de des samponul uscat. Despre cel de la Batiste n-am vorbit pe blog deoarece nu mi se pare extraordinar. Insa nici unul din cele folosite de mine pana acuma (acestea din postare sau Batiste) nu mi-a lasat pulbere alba pe par dupa pieptanare, desi am parul negru. Poate ar trebui sa folosesti alta firma. Daca gasesti vreunul bun, te astept cu un comentariu. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru comentarii, pupici.