Buna, fetelor!
Lucrez de vreo doua saptamani la o postare despre un fond de ten, unul care mie mi-a placut foarte mult si care a fost acum ceva timp in "favoritele anului". Insa nu este gata pentru ca tot refac pozele.
Vineri m-am gandit sa va impartasesc inca un truc de-al meu, dar abia azi a fost gata postarea :D M-am tot gandit ce titlul sa dau acestui articol si asta e tot ce-a putut neuronul meu. :)))
Toate femeile cumpara si folosesc macar o crema (sau asa ar trebui :))) ). Avem creme de maini, de fata, de corp, de calcaie, etc. Gasim pe piata o multitudine de alegeri, unele mai bune, altele mai putin bune; unele mai scumpe (fara justificare), altele accesibile.
Cum de ceva ani am descoperit uleiurile am decis sa le combin cu cremele pe care le folosesc, chiar daca uneori folosesc si uleiurile singure. Cel mai des amestec uleiuri in cremele de fata, insa trucul merge de minune si in lotiunile de corp sau in gelurile de dus.
***dand click pe fotografii le puteti mari***
Momentan, spre exemplificare, am doua recipiente micute si dragute (una de zi, cealalta de noapte), de crema cu papaya, dintr-un magazin random. Si am decis sa pun in ele Vitamina E uleioasa.
De data aceasta am folosit o singura capsula pentru ambele creme, pentru ca mai aveam putin produs in ele. De obicei, pun uleiul doar in crema de noapte, astfel nu risc sa mi se topeasca machiajul ziua din cauza uleiului.
Ce uleiuri putem folosi?
Asa cum am zis mai sus, Vitamina E (tocoferolul) - este un puternic antioxidant, deci lupta cu ridurile si ajuta tenul matur. Antioxidantii sunt cei care combat efectele nocive ale procesului de oxidare a organismului. Aceste efecte nu tocmai bune pentru noi sunt cauzate de catre radicalii liberi. De asemenea, vitamina E are efect reparator si regenerant asupra pielii uscate sau/si agresate. Eu am folosit aceasta vitamina in sarcina (cand imi preparam acasa lotiunea de corp) si asta pentru ca elasticizeaza pielea, prevenind astfel vergeturile. Gasiti capsule de vitamina E uleioasa in orice plafar sau pe iherb.com (eu l-am folosit pe ACESTA). Puteti folosi cu incredere un produs pe baza de vitamina E (sau chiar vitamina pura, uleioasa) dupa expunerea la soare, datorita efectului sau cicatrizant.
Uleiul de argan este si el un antioxidant teribil, datorita continutului sau de vitamina E (de pana la 10 ori mai mult decat uleiul de masline), Omega 3 si Omega 6. Favorizeaza productia de colagen, luptand astfel cu radicalii liberi, iar ridurile si semnele de imbatranire sunt dimunuate sau prevenite. Poate chiar repara micile semne lasate de acnee, boli ale copilariei, zgarieturi sau vergeturi. Probabil ati auzit ca femeile marocane il folosesc din plin, atat pentru par, cat si pentru corp sau unghii.
Uleiul din samburi de caise este potrivit tuturor tipurilor de ten, se absoarbe imediat, nu lasa pelicula grasa, hidrateaza, mentine pielea ferma si tonifiata si lupta cu semnele imbatranirii.
Uleiul din migdale dulci este destinat, in primul rand, pielii uscate, sensibile si fragile.
De curand am aflat despre capsulele de Coenzima Q10 cu ulei de catina, care se gasesc la orice plafar si pe care imi doresc sa le incerc. Ele pot fi folosite atat intern, cat si extern. Coenzima Q10 este o substanta naturala, produsa de organism si se gaseste in toate celulele organismului nostru. Este un antioxidant incredibil, pe care corpul nostru incepe sa-l produca din ce in ce mai putin dupa varsta de 30 ani, (la 24-28 atinge productia proprie maxima de Q10).
Asta-i tot. Voi folositi uleiurile in cosmetice? Pe care si cum anume? Astept comentariile voastre.
V-am pupat.
Mulțumesc 👍👍💋💋💋💋💋💋
RăspundețiȘtergereCu drag!
Ștergere