vineri, 2 octombrie 2015

Solutia de curatare a pensulelor Ebelin DM

Buna, fetelor!

Azi vreau sa va vorbesc despre un produs pe care am inceput sa-l folosesc recent. E vorba de solutia de curatat pensulele Ebelin, pe care o gasiti in magazinele DM.


Inainte vreau sa va povestesc ceva haios, un moment de neuron singuratic si obosit de-al meu. :))) Am tot vazut poze cu sticluta asta pe internet, dar n-am catacdisit sa citesc despre ea. Si nu stiu cum si de ce, am crezut ca este vorba despre o solutie de dezinfectat pensulele cosmetice; adica de-un lichid pe care-l pulverizezi dupa ce le-ai spalat, pentru a omori bacteriile si altii gargaunii posibili. :))) :)))) Acum puteti sa radeti. :)))) :))))

Apoi am citit eu pe net ce se face de fapt cu sticluta asta. :))) Si ieri am incercat s-o folosesc asa cum scrie si pe cutie (ca nici acolo nu cititsem :)))) ).


Cateva detalii tehnice:

Cum spuneam si mai sus, gasiti solutia de curatat pensulele Ebelin numai in magazinele DM, la pretul de aproximativ 20 lei (nu mai tin minte exact cat am dat pe ea).
Sticla este din plastic, are pulverizator, iar solutia de culoare movalie are un miros placut, care ramane pe pensule mult timp dupa folosire.

Mod de folosire si ingrediente:


Am incercat sa curat doua tipuri de pensule cu ea: una plata (no name) si una mai stufoasa, cea de la Elf pentru pliu. Pe cea plata am folosit-o doar pentru a ilumina arcada cu un fard deschis, alb-galbui; deci nu era prea murdara. Iar cu cealalta am aplicat niste fard negru, asadar necesita mai multa munca.


Am pulverizat cam 3-4 pompite pe fiecare, le-am lasat putin, apoi le-am sters cu un prosop de bucatarie, din acela din hartie. Pe prima din ele sa spun c-a curatat-o mai bine, insa dupa aceea le-am spalat cu sampon de bebelusi si tot curgea fard din ele.


Solutia se usuca destul de repede si nu aspreste perii pensulelor. Nu o vad insa potrivita pentru o folosire frecventa, poate daca pulverizezi cam jumatate de sticla pe fiecare pensula; si tot nu cred ca ajunge si nu curata si spatiile dintre peri, ca atunci cand pui pensula sub jet de apa (fara insa a uda toata pensula). Ar fi utila atunci cand ai nevoie urgenta de-o pensula si nu ai timp sa astepti sa se usuce, eventual respectiva pensula sa nu fie prea murdara.


Desi se lauda ca ar curata toate tipurile de pensule, chiar si bureteii pentru fond de ten sau aplicatoarele clasice, acelea cu buretel, pe care le gasim in toate paletele de machiaj, eu n-am incercat, m-am lamurit dupa ce-am incercat sa curat pensulele acestea doua.

Ca o concluzie: nu mi se pare utila, pot trai fara ea si voi folosi in continuare samponul pentru bebelusi. Asadar, pe viitor n-am de gand s-o mai cumpar, cele doua recipiente pe care deja le-am adus acasa de la magazin le voi folosi cand si cand, atunci cand voi avea nevoie neaparata de-o pensula sau voi pulveriza solutie pe pensulele deja spalate.

Voi ati folosit acest produs? Ce parere aveti despre el?

Va doresc week-end placut! V-am pupat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru comentarii, pupici.