duminică, 2 februarie 2014

Reteta: Paste cu ciuperci

N-am mai gatit de foarte mult timp, am norocul de a o avea pe mama care imi gateste (sau nu chiar, avand in vedere tonele de carne si dulciuri pe care le face :))) )
Acuma ceva timp, satula de atata carne si mancare grea dupa perioada sarbatorilor de iarna (desi n-am dat iama in oala cu sarmale :D), mi-am facut urmatoarea reteta. Nu m-am inspirat de nicaieri, doar am folosit ingrediente pe care le aveam prin casa.


Ingrediente:

  • ciuperci - am folosit o conversa conserva de la Lidl (nu mai tin minte cate grame are, puteti pune cate ciuperci doriti, mie imi plac mult si as fi pus muuuult mai multe) ; ar fi fost mai bine daca aveam ciuperci proaspete;
  • suc de rosii - eu am avut facut in casa de catre mama;
  • paste - in cazul de fata fusili de la Gata; mi-ar fi placut niste fusili integrale de la Lidl, insa nu tot timpul ma ocup eu de cumparaturi;
  • condimente Voie buna de la Sonnentor;
  • ceapa - eu am avut niste ceapa rosie ramasa de la o masa trecuta, insa voi sa nu faceti ca mine, ceapa taiata si nefolosita s-o aruncati (de acuma si eu voi face la fel) pentru ca ea absoarbe toti microbii din jur o data ce intra in contact cu aerul; d-aia e bine sa pui o ceapa taiata la capul patului atunci cand esti bolnav, trage toata boala;
  • ulei de masline - care nu apare in poza;
  • apa - nici apa n-a fost la sedinta foto :))))

Mod de preparare:

Bineinteles ca n-am poze din timpul prepararii pentru ca eram contra cronometru, Miruna dormea si trebuia sa termin la timp gatitul si mancatul. :D Dar totul e mega-extra simplu.
Sa va explic cum am procedat: intr-o oala am pus apa la fiert; cand a inceput sa fiarba am adaugat pastele (cam 2 maini) si le-am lasat pana s-au fiert.
Separat, in alta oala, in timp ce pastele isi faceau viata, am pus putin ulei de masline, ceapa rosie taiata solzisori, apoi am adaugat putina apa, astfel incat ceapa sa nu se caleasca, ci mai mult sa fiarba. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, am adaugat ciupercile spalate bine de tot in prealabil. Atentie! nu adaugati multa apa peste ceapa, deoarece mai apoi ciupercile isi vor lasa si ele apa, mai ales daca aveti din alea proaspete. Am lasat sa fiarba putin si apoi am adaugat bulionul. In jur de 3-4 linguri. Apoi am pus condimentele minune si am lasat sa fiarba bine de tot. Nu am adaugat sare pentru ca ea este prezenta in Sonnentor.


Am scurs pastele, le-am trecut printr-un jet de apa rece (pentru a nu se lipi intre ele) si le-am pus in farfurie. Peste ele am adaugat ciupercile cu ceapa si suc de rosii.


Mi-au iesit cam 2 portii de marimea celei din imagine, suficient pentru mine. Aceste paste cu ciuperci sunt foarte delicioase si satioase. Puteti de asemenea sa presarati cascaval deasupra, sunt dementiale si asa.
Imi plac mult de tot condimentele astea, le-am gasit in Cutia verde - editia de iulie. Stiu ca n-am apucat sa va vorbesc despre produsele cumparate atunci, insa au fost foarte bune.



Sper sa reusesc sa postez si partea a doua a favoritelor anului trecut pana nu trece anul asta :))) Treaba e ca am avut mare ghinion cu postarea asta; dupa ce, cu chiu cu vai, am reusit sa strang toate produsele de prin ascunzisuri (cine are minim o bucata copil, stie ce spun eu aici :))) ) si sa le pozez, am sters din greseala folderul in care le tineam, crezand ca le-am copiat pe stick. Am mentionat si faptul ca lucrasem la ele, erau gata pentru blog? 
Am zis sa nu ma enervez, le fotografiez inca o data, si asa nu le bagasem la viziuna. Zis si facut. De data asta le-am salvat pe stick. Pfiuuuu, acuma am pozele. Da, da....stick-ul nu se mai deschide. Si uite asa stau eu cu postarea scrisa, salvata la postari nefinalizate si fara poze. Acuma trebuie s-o iau de la capat. Si asta e cam complicat, cu un copil de 1 an pe langa mine care isi exerseaza mersul. Dar o sa razbesc eu. :)))) Promit.

Sper ca vi s-a parut interesanta reteta mea si ca o s-o preparati si voi. Astept sa-mi spuneti parerea voastra.

V-am pupat.

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc, sunt la fel de gustoase precum arata :D

      Ștergere
  2. arata bine pastele tale shi eu fac destul de des,cu smantana sunt favoritele mele,shi cu sos arrabiata pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Hmmm, suna bine cu smantana, yami.

      Ștergere
  3. IUbesc ciupercile! Imi plac in toate modurile :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie la fel, am mereu in casa, ori proaspete, ori conserva si le pun in aproape orice mancare. :D

      Ștergere

Va multumesc pentru comentarii, pupici.