marți, 23 decembrie 2014

De Craciun....


Buna, fetelor!

Cum stati cu pregatirile pentru sarbatorile de iarna?

Noi am impodobit bradul duminica, desi obisnuiam pe 24. Am optat si anul asta pentru unul de plastic, din mai multe motive. A fost frumoasa intreaga operatiune; Miruna incepe sa priceapa cam cum sta treaba cu Mosu', cu bradu' si tot arsenalul din perioada asta :)))


Vom petrece acasa, doar noi trei, asa ca nu ma dau peste cap cu gatitul. Vom avea sarmale, cozonac, turta dulce, biscuiti in forma de braduti si oameni de zapada, piftie...toate gatite de manutele noastre; am noroc de-un sot cum rar se gaseste si ma ajuta enorm in bucatarie (spre exemplu, el framanta cozonacii pentru ca eu nu ma pricep :D ).
O parte din bucate deja am pregatit, deoarece vreau sa si daruiesc in Ajun din ele, iar o parte urmeaza maine.


Va doresc sa aveti un Craciun fericit, alaturi de cei dragi voua. Mergeti si imbratisati-va familia si parintii, cat inca ii mai aveti aproape. Mie mi-e dor enorm sa ne strangem toti in mijlocul mesei si sa povestim care ce-a mai facut. In casa sa miroasa a cozonac facut de mama, iar mama, draga de ea, sa fie langa mine. Mi-e dor de-un glas pe care nu-l voi mai auzi in veci. Am devenit nostalgica si nu asta era scopul.

Craciun fericit va doresc asadar. Sarbatoarea Nasterii Domnului sa ne gaseasca mai buni, iar bunatatea asta sa ramana si anul ce vine...si mult dupa aceea.

Ne citim inainte de trecerea dintre ani, cu povesti despre Mos Craciun, bucate traditionale si magia sarbatorilor.

V-am pupat.

6 comentarii:

  1. Nu te dai peste cap cu gatitul si ai insiruit niste bunatati esentiale :)) Craciun fericit..arata frumos bradutul vostru :*

    http://butterfly9999.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur sa inteleg din ce ai scris in postare ca totul este in regula.Credeam altceva si ma bucur ca m-am inselat,probabil ca ai inteles din ce am scris in mail.

    Foarte frumos ca ai ajutor,asa este normal sa fie in fiecare familie!Ma bucur mult pentru tine ca este asa!

    Bradul arata minunat!Voi il mai aveti si acum?Noi da! :) Mereu il tinem mai mult pentru ca mi se pare dragut sa il vad in fiecare zi in sufragerie,imi inveseleste serile cand ma uit la ledurile din el.

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mail? Ce mail? N-am primit :(
    Da, sotul meu ma ajuta in toate...asa a fost crescut si asa a vazut la el in familie.
    Bradul l-am tinut pana de Sf. Ion; nu stiu de ce, dar asa era traditia in familia mea si am preluat-o si eu s-o duc mai departe. :D Plus ca trebuia strans, Miruna incepuse sa traga de el si sa tot intrebe cand vine Mosu' iar. :))) Te pup si eu.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru comentarii, pupici.