luni, 5 ianuarie 2015

Si-au trecut si sarbatorile....Bun venit, 2015!


Buna, fetelor!
La multi ani! Va doresc un an mai bun, plin  de sanatate, fericire si realizari pe toate planurile.

Cum ati pasit in 2015? Ce planuri aveti?

Va amenintam postarea trecuta ca ne vom mai citi inainte de Revelion, insa nu mi-a iesit. Ma revansez acum si va spun de la inceput ca urmeaza o postare mai lunga, cu multe poze. Si asa am renuntat la rubrica "Saptamana in imagini".... :)))

Desi noi impodobeam bradul pe 24 decembrie anul asta am decis sa ne apucam mai devreme, ca Miruna sa aiba mai mult timp la dispozite sa se bucure de el. Asa ca pe 21 am trecut la treaba. V-am aratat data trecuta ce-a iesit (click AICI).

Am inceput cu gatitul inca de pe 23 pentru ca unele dintre bunatati le-am facut cadou. :D Am facut biscuiti cu susan, dupa reteta Corinei, pe care am modificat-o putin (click AICI pentru varianta originala) si turta dulce - varianta rotunda pe care o stiu si-o ador din copilarie (reteta de AICI).


 Prima tava de biscuiti inainte de a intra la cuptor; am facut vreo 3 tavi :D Imi pare rau ca n-am o poza frumoasa si cu ei copti.

 Turta dulce :D cea glazurata; am avut si fara glazura, ca sa manance si copiii, avand in vedere faptul ca glazura e cu albus crud.

 Pachetele cu biscuiti si turta dulce din cosurile cadou :D

 Si cosurile cu bunatati :D Va plac, am talent?

In timpul mesei de Craciun

Pe 24 am pregatit cozonacii, sarmalele, piftia de pui (care a iesit rose din cauza agar-agar-ului pe care nu scria ca-i colorat :))); a fost delicioasa si asa) si painea de casa.

Cozonacii sunt meritul sotului meu :D

Sectiune cozonaci :D Primul lucru facut in ziua de Craciun a fost sa impartim. Poza a iesit "aburita" de la sarmale. :D

Piftia cea rose :D Asa se poarta acum :)))

Painica :D

Masa de Craciun am servit-o alaturi de niste prieteni...si imi pare rau ca n-am o poza si cu bucatele frumos aranjate. Dar am o poza dragalasa cu mine si cu minunea mea. :D


Noaptea dintre ani am petrecut-o in aceeasi companie placuta, a reusit si Miru sa stea pana la ora 12, si asta pentru ca dormise la pranz pana pe la 6. Cu gatitul...si mai rarut, ca-i mai dragut. Am inlocuit sarmalele cu fripturica la gratarul electric, iar la desert am pregatit un tort, acelasi ca de ziua Mirunei, minunat tort, o sa-i dedic o postare separata. :D

V-ati prins ca ma pricep tare la decorat, nu? :)))

Tortul minunat :D

Singura poza in care am iesit cat de cat ok si in care se vede si tinuta (e rochia pe care v-am aratat-o AICI). In rest, m-am ingrasat, nu foarte mult, dar astea 4-5 kg nu-mi vin deloc bine si ma fac sa ma simt umflata si sa obosesc greu. Am inceput deja sa iau masuri.

Miruna m-a ajutat la decorarea tortului :)))

Cam asa am petrecut noi sarbatorile si sfarsitul anului. Fara prea mare agitatie, insa am vrut sa avem pe masa bucate romanesti (chiar daca-s nesanatoase, ca nu mancam tot anul asa). Si am pornit in 2015 cu sperante mari, rugandu-ne pentru sanatate, liniste sufleteasca si un trai mai bun. Iar viata traita in rasete de copil e muuult mai frumoasa.

V-am pupat.

4 comentarii:

  1. La multi ani si un an asa cu iti doresti! :*
    P.S. Esti o gospodina desavarsita ;)

    http://butterfly9999.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, asemenea, un an mai bun! La multi ani! Te pup.
      P.S. Am avut ajutor mare, altfel nu m-as fi descurcat asa bine.

      Ștergere
  2. Foarte frumoasa postarea!Biscuitii arata bine si inainte de copt si dupa copt(i-am vazut in poza din timpul mesei de Craciun).Vroiam sa te rog daca ai putea sa imi spui reteta lor pentru ca eu am deja una dar as vrea sa stiu si alta sa le compar si sa vad care e mai ok.Tind sa cred ca a ta.

    Cosurile acelea cu bunatati as fi jurat ca sunt cumparate,asa de bine aratau!Mai ai vreunul ca as cam pofti si eu la ce era inauntru? :)

    Frumoasa tinuta ta,vesela si calda.Imi plac si pantofii.

    Multa bucurie si armonie in noul an!

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Saru' mana pentru laude, esti o draguta.
    Uite, asta e reteta biscuitilor, am pus link-ul si mai sus http://bucatariacorinei.blogspot.com/2014/11/fursecuri-cu-susan-si-dulceata-de-visine.html Singura modificare este ca n-am mai pus si gem, in rest am urmat instructiunile de acolo. Aaaa, si eu nu i-am facut rotunzi ci i-am decupat cu formele...am incercat prima data sa intind o foaie mare, dar era prea lipicios aluatul si nu m-am descurcat...asa ca am facut de fiecare data cate o bila, am aplatizat-o si-am decupat cu forma biscuitelul. Sunt foarte fragezi, se topesc in gura; eu am mai incercat si cu seminte de floarea soarelui in loc de susan, la fel de gustosi. Sper c-ai inteles; daca nu, ma mai poti intreba.
    Cosuri am facut doar 2, insa cu drag as realiza unul si pentru tine. Te pup.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru comentarii, pupici.