In primul rand vreau sa va urez voua, femeilor, LA MULTI ANI! pentru ziua de ieri. Va doresc tuturor o primavara minunata si plina de realizari.
Dupa ce-am primit martisoare la inceput de luna, flori gramada ieri, pe 9 martie ne indopam. :))) Cu mucenici. :D
Azi sarbatorim Sfintii 40 Mucenici despre care va invit sa cititi mai multe AICI, daca doriti.
Asadar ziua de ieri am petrecut-o in bucatarie mesterind la mucenici moldovenesti si muntenesti. :D De acestia din urma m-am apucat inca de sambata pentru ca ei trebuie pusi la uscat. Am avut o zi minunata a femeii. :)))) In mod normal i-as fi facut azi, insa am profitat de ziua libera a sotului ca sa-i pasez copila. Sunt foarte mandra de ce mi-a iesit, desi de fel nu-mi cresc aluaturile; atat a crescut aluatul asta ca mi-au iesit cam 3 tavi de aragaz. :))) Am decis sa fac si mucenici moldovenesti, chiar daca la noi in Bucuresti sunt mai populari cei cu zeama si am urmat reteta Jamillei. Inca mai aveti timp sa-i realizati si voi, sunt minunati si destul de usor de facut :D Pe cei cu zeama i-am realizat dupa reteta mamei, va stau la dispozitie daca doriti s-o aflati. :D
Sa va arat toata isprava mea (adica sa ma laud :))) ).
Eu tin foarte mult la traditiile noastre romanesti si vreau ca Miruna sa creasca cu ele, asa cum am crescut si eu. Imi amintesc ca in copilaria mea lumea prepara acasa mucenicii muntenesti, acum ei se gasesc peste tot la magazin, ii rastorni din punga, ii fierbi, et voila!; intr-adevar e comod si poate ca si eu as fi apelat la varianta asta daca n-as fi stat acasa, insa mi se pare fascinant mai ales pentru copii procesul asta de pregatire a unor bucate traditionale. Ufff, ce amintiri m-au napadit acum! Zbang-zbang, back to reality.
In rest, dupa cum ati observat, am cam disparut de pe blog. Desi mi-am propus de multe ori sa scriu o postare, desi aveam material si inspiratie, nu mi-a iesit. :( Sper sa-mi reintru in ritm si sa va dau sansa sa ma cititi mai des.
Va mai pot spune atat: pretuiti sanatatea, pentru ca vorba aia care spune ca iti dai seama de valoarea unui lucru atunci cand nu-l mai ai, e foarte adevarata; si nu va doresc sa descoperiti intelesul ei, sincer.
Neaparat incercati reteta Jamillei de mucenici moldovenesti; imi ploua in gura numai cand ma gandesc la 8-urile astea pline de sirop, miere si nuca. :D Sa nu mai vorbim de cei cu zeama. :))) Si-a dat seama toata lumea pana acum ca-s gurmanda si-mi place sa mananc? :)))
Va las acuma, poate ma mobilizez pentru o noua postare.
Va doresc pofta mare la mucenici (sau spor la treaba daca va apucati de gatit :D).
V-am pupat.
Am facut si eu mucenici moldovenesti aseara dar i-am cam ars pe fund :)) Multa sanatate!
RăspundețiȘtergerehttp://butterfly9999.blogspot.ro/
Sincera sa fiu, si eu am ars cativa...insa am turnat mai mult sirop pe ei si i-am lasat acolo, sa balteasca in sirop :D si s-a inmuiat de tot coaja. Aaaaaa, si vreo 3 dintre ei i-am uns cu sirop de agave, ca mi s-a terminat mierea....aia au fost cei mai insiropati :D
Ștergere