luni, 5 decembrie 2011

Dezinfectarea machiajelor

O dată pe săptămână (în general în week-end) îmi curăţ fardurile de ochi, blush-urile, pudrele, rujurile, etc. Asta înseamnă că practic le curăţ ambalajele, împreună cu bureţeii lor (pe care aţi văzut că-i folosesc) şi cu pensulele de machiaj (pe acestea le curăţ mai des, cam o dată la 2-3 zile). Numai că mereu m-am gândit cum să curăţ şi produsul în sine, chiar dacă le folosesc doar eu. M-am gândit că spirtul este o alegere bună, având în vedere că atunci când ni se sparge un fard îl reparăm cu ajutorul spirtului, iar fardul nu păţeşte nimic rău. Nu cred să fie vreo problemă nici in ceea ce priveşte celelalte produse de machiaj. Spirtul se evaporă imediat, dezinfectează şi omoară bacteriile. Cu toate astea n-am încercat niciodată, m-a reţinut faptul că este vorba totuşi despre alcool, cel pe care-l evit atât în produsele de make-up, cât şi în celelalte produse cosmetice. Azi am dat peste un filmuleţ interesant care m-a făcut să mă întreb dacă totuşi nu exagerez şi dacă nu cumva este un lucru benefic pentru mine curăţarea machiajelor cu ajutorul acestui lichid. 



Voi ce părere aveţi? Cu ce vă curăţaţi voi machiajele?
Pupici.

2 comentarii:

  1. Eu imi curat produsele cu un toner Clinque care e plin de alcool si pe care m-am prostit cumparandu-l,evident nu il pot folosi pe fata. Asadar, decat sa arunc atatia bani la gunoi, macar o utiitate sa ii folosesc.:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Lavi, si nu-ti simti pleoapele uscate de la alcoolul ala? Eu de asta ma tem, sa nu-mi usuce si mai tare fata pentru ca si asa este ea foarte uscata.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru comentarii, pupici.