joi, 2 februarie 2012

Cremă faţă: Spirulin de la Hofigal



Astăzi vreau să vă spun mai multe despre crema cu spirulină, pe care v-am arătat-o AICI . Acesta este al doilea borcănel pe care-l cumpăr, însă trebuie să vă spun că nici pe primul, nici pe acesta, n-am apucat să le folosesc până la ultima picătură deoarece au un termen de valabilitate foarte mic. Acesta pe care vreau să vi-l prezint azi expiră luna aceasta şi este recomandat a se folosi în termen de 6 luni de la deschidere.




Eu utilizez crema din mai 2011 (au trecut aprox. 8 luni) şi vă pot spune că eficienţa ei a scăzut mai demult, din cauza ambalajului în care aerul intră cu uşurinţă la fiecare utilizare.


Târziu m-am gândit să transfer puţină cremă într-un recipient dintr-acela pentru voiaj pentru a evita deschiderea frecventă a borcănelului.
Am cumpărat această cremă la sfatul lui Chatte care o lăudase că i-a vindecat tenul şi că i-a uscat toate coşurile. Într-adevăr, ucide incredibil de bine mostruleţii şi totodată hidratează pielea. Sper exemplu, cu o zi înainte de Revelion m-am trezit cu un imens coş în barbă, pentru că scosesem cu o seara înainte un punct negru din locul respectiv (n-am mai repetat  barbara operaţiune de atunci, m-am învăţat minte). Am pus cremă cu spirulina pe acel loc pe tot parcursul zilei, iar seara abia se mai zărea; n-a dispărut cu totul, însă a fost insesizabil, mai ales după aplicarea fondului de ten. În prima zi a anului am repetat aplicarea repetată, iar monstruleţul şi-a luat jucăriile şi-a plecat de tot :P. În afara de omorârea enervantelor coşuri, am mai folosit-o pentru a vindeca unele arsuri provocate de fierul de călcat, plita încinsă a aragazului, etc., pentru a calma pielea după expunerea la soare fără suficientă cremă cu SPF, pentru a înlătura senzaţia de piele care ţine (în general după aplicarea unor măşti faciale sau după exfoliere) sau pentru a "înmuia" pielea călcâielor.
Crema se găseşte în Plafare şi costă în jur de 10 lei. După cum spuneam, este ambalată în eternul borcănel, prevăzut cu un căpăcel interior. Are o culoare verde dată de conţinutul de alge, mai precis alga numită Spirulina platensis şi un miros specific, nu foarte plăcut, datorat probabil aceluiaşi component. Pe măsură ce aerul invadează produsul, acesta începe să se închidă la culoare şi, bineînţeles, să întârzie apariţia efectelor. Îmi pare rău că n-am făcut o poză şi la început pentru a putea vedea şi voi acest aspect.
Capacul este destul de fragil, şi primul şi acesta mi s-au spart, fără a le scăpa pe jos, însă am rezoltat acest lucru cu puţin super glue.



În interiorul cutiei de carton care găzduieşte borcănelul din plastic alb găsim o hârtiuţă cu mai multe detalii despre cremă. Hârtiuţa este tipărită faţă-verso, atât în română, cât şi în engleză (eu vă arăt varianta în limba mea maternă).



Ei spun că ar proteja şi împotriva razelor solare, însă eu de câte ori am folosit-o pe toată faţa, am amestecat-o cu o cremă cu SPF.


Am lăsat pentru final lista ingredientelor deoarece din acest punct de vedere m-a dezamăgit puţin. Deşi mirosul său mă făcea să-i cred pe cuvânt cum că acestă cremă este un produs natural, neparfumat, am găsit totuşi şi un parfum printre ingrediente. Sau poate că parfumul adăugat fiind într-o concentraţie mică nu a reuşit să acopere mirosul algei. Conţine într-adevăr multe ingrediente cu efect de hidratare, glicerină şi câţiva antioxidanţi, însă conţine şi vreo 3 iritanţi (numărând şi parfumul), ce-i drept la sfârşitul listei, dar totuşi prezenţi. Eu n-am păţit nici o nenorocire folosind-o, din contră, m-a salvat de multe ori, însă poate tenului sensibil îi dăunează.
Nu m-am decis încă dacă o voi mai cumpăra şi a treia oară. :))) Probabil că dacă o voi face, o voi împărţi cu sora mea, să nu mai fiu nevoită să arunc un sfert din ea. Ceea ce vedeţi în poză merge la coş pentru că, aşa cum v-am spus mai sus, expiră luna aceasta.
Voi aţi folosit această cremă până acuma? Ce părere aveţi despre ea?
Pupici.

*În analizarea acestui produs m-a ajutat Google şi Cosmetic Ingredient Dictionary 

26 de comentarii:

  1. Eu nu am folosit crema prezentata de tine insa am folosit direct spirulina pe fata.
    Am sfaramat o pastila de spirulina si am amestecat-o cu apa sau ceai -depinde ce aveam atunci- si mi-am facut o masca. cateodata am pus si argila in masca aceasta.
    Este mai eficient asa. folosesc doar o pastila pe toata fata + ca eu iau si intern spirulina ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. O idee foarte buna, Sakura! Si eu m-am gandit la varianta aceasta, mai ales ca ma bate gandul sa folosesc spirulina si intern.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am folosit doar pastilele de la alevia si am fost foarte multumita de rezultate. Aveam mult mai multa energie si tenul mi sa curatat aproape complet.
    Apropo pe farmacie-ieftina.ro este promotie de 1+1gratis la spirulina de la alevia deci dca vrei sa incerci te sfatuiesc sa le iei de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru recomandare, Eliza. Din pacate, nu pot profita de oferta pentru ca sunt insarcinata si nu cred ca sunt ok de consumat in perioada asta. Dar am gasit alte lucruri interesante pe site-ul propus de tine. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  5. este buna sh pentru cicatrice mai de mult...ast rasp urgent ..multumesk..

    RăspundețiȘtergere
  6. Alina, nu inteleg la ce astepti raspuns.....ai mai comentat? poate n-am primit comentariul tau....

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sunt multumita de crema,si de tabletele de spirulina. Le folosesc de mai bine de 10 ani, si crema de vreun an, dar nu pe fata... eu am psoriazis, uneori devine destul de agresiv, si spirulina ma salveaza mereu.Eu chiar sunt impresionata! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. eu o iubesc enorm de mult...deja mi-am luat al doilea borcanel ieri, desi mai am din primul. Nu inteleg cum de te-a tinut opt luni, eu o am pe prima de aproape 2luni(inainte de Pasti am cumparato-o) si mai am cam cat pentru 1-2 sapt max. O folosesc casi crema de noapte si cu succes la tratarea iritatiilor dupa epilat. O recomand:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu o iubesc, nici nu mai stiu cate borcanele am cumparat pana acuma. Pe mine ma tine asa mult pentru ca n-o folosesc asa cum o folosesti tu, in fiecare zi, ci doar cand imi apare cate un cos sau am vreo arsura ceva. In ultimul timp am folosit-o si pentru fetita mea, la vreo zgarietura sau muscatura de tantar, face minuni.

      Ștergere
    2. Căutați la plafar și Spirulin crema monodoze ☺

      Ștergere
    3. Multumesc pentru recomandare, o sa caut.

      Ștergere
  9. Am folosito si eu multi ani pentru protectie solara(lucram in constructii)s si toti colegii imi spuneau ca miros a mucegai.Acum nu o mai folosesc ,nu mai lucrez.Ozi buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce-am reusit eu sa descifrez din lista ingredientelor, nu pare sa aiba factor de protectie solara. Intr-adevar, mirosul sau nu este unul placut, eu o foloseam mai mult seara sau doar pe zonele cu probleme. Multumesc de vizita! O zi buna asemenea!

      Ștergere
  10. Cautam ceva ptr sotia mea,ea cica ca daca are lanolina nu e ptr ea ca e alergica,nu ma amestec,nu-s dermatolog.Da va zic ca iau spirulina cu catina si cu seleniu de 10 ani.efectele sant evidente,normal,varbesc de produsele Hofigal.N-am nici cea mai mica retinere in a le recomanda orcui.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cautam ceva ptr sotia mea,da ea cica contine lanolina si nu ii este buna.Nu-s dermatolog nici specialist in tenuri deci nu comentez.In schimb,eu iau spirulina cu catina si cu seleniu de 10 ani.Beneficiile sant incomensurabile.Pur si simplu iubesc Hofigal-lul.Cine foloseste produsele acestei firme nu are decat de castigat..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, crema contine lanolina, am pus si o poza cu ingredientele.
      Intr-adevar, Hofigal este o firma cu produse bune, ca mai toate brandurile noastre romanesti. Ar trebui sa le acordam mai multa atentie.

      Ștergere
  12. crema este foarte buna racoreste inmoaie hidrateaza. mie imiplace foarte mult si o folosesc de ani de zile. Hofigalul este foarte serios

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si mie imi place mult de tot, mereu am cate un borcanel in casa.

      Ștergere
  13. la borcanel crema cu spirulina prinde ceva aer. dar monodozele sunt nemaipomenite. fara conservanti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cate ori am fost la plafar sa mi-o cumpar, n-am gasit niciodata monodoze, dar mi le-a recomandat multa lume si chiar sunt curioasa in privinta lor.

      Ștergere
  14. Stie cineva daca pit gasi crema si in braov.multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca se gaseste, incercati pe la plafare. Scuze ca raspund asa tarziu, insa aveam impresia ca am scris un raspuns pana acum.

      Ștergere
  15. Exista si doze capsulate si desfaci doar cat dai o data cu crema

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu ma apuc sa.mi fac o crema cu spirulina,sunt curioasă daca imi va iesi la fel :)

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru comentarii, pupici.