marți, 12 aprilie 2011

Licitatia Ivatherm

Nu vroiam ca in primele postari pe noul meu blog sa vorbesc despre asa ceva, dar trebuie sa postez despre licitatia Ivatherm de pe Facebook.
In data de 30 martie 2011, la ora 15.05, Ivatherm anunta urmatoarele pe peretele paginii sale de facebook:
“anunţăm cu emoţie şi oarecare nelinişte PRIMA LICITAŢIE DE PRODUSE IVATHERM, ce va avea loc mâine, 31 martie, între orele 11.00- 21.00, pe această pagină- gazda cremoaselor noastre întâlniri de fiecare zi. Mâine dimineaţă, urmăriţi, vă rog, postarea detaliilor licitaţiei, produselor, informaţiilor şi urărilor de succes. :)
Vă rog să mă... mai ajutaţi cu ceva: pentru ce vom folosi banii strânşi în urma licitaţiei?” 
Lumea a inceput sa-si dea cu parerea unde sa mearga banii si si-a exprimat entuziasmul; toti asteptam ziua licitatiei. A venit 31 martie 2011 si au fost anuntate detaliile.
"Ne-am gândit să vă oferim un mijloc interesant, incitant, neobişnuit de a vă procura un produs Ivatherm sau mai multe, stabilind chiar voi preţul acestor produse. Vom alcătui un album al produselor supuse licitaţiei şi acolo vom aşeza informaţii despre pr...eţul recomandat în farmacii, termenul de expirare, beneficiile utilizării produsului. Pentru fiecare produs licitat este câte o poză în album. Mai multe poze de acelaşi fel înseamnă mai multe produse de acelaşi fel aflate în licitaţie. Se licitează separat pe fiecare poză/ produs.     Licitaţia se va desfăşura astăzi, 31 martie, între orele 12.00- 21.00. Produsul câştigat prin licitaţie, oferind cea mai mare sumă pentru el în timpul limită, va fi trimis prin poştă, cu plata ramburs. Veţi găsi în colet şi factura de însoţire, cu suma licitată de voi. Sumele colectate vor fi utilizate pentru donaţii ulterioare către destinaţii alese tot de voi.   Aşteaptă ora 12.00! Pentru a licita: 1.      Du-te în secţiunea PHOTOS/ FOTOGRAFII a paginii de Facebook; 2.      Selectează albumul LICITATIA DE PRODUSE IVATHERM; 3.      Click pe produsul pe care vrei să-l licitezi; 4.      În secţiunea de comentarii, scrie suma pe care o oferi. Dacă mai există acolo şi alte oferte, a ta trebuie să fie mai mare decât ce s-a oferit anterior; 5.      Urmăreşte cum avansează licitaţia pe produsul pe care licitezi şi tu; altcineva poate veni cu ofertă mai mare; 6.      Cea mai mare ofertă pentru fiecare produs în parte, in timpul limită, va câştiga licitaţia, adică produsul licitat.   SUCCES!!!!   Echipa Ivatherm" 
Licitatia a inceput, iar fetele si baietii au inceput sa liciteze din primele momente. Pozele n-au continut "informaţii despre pr...eţul recomandat în farmacii, termenul de expirare, beneficiile utilizării produsului", asa cum spuneau, ci doar data expirarii. Eu am intrat cu 10 min inainte de terminarea licitatiei si am licitat pt produsele pe care le-am dorit. Au fost mai multe produse asemanatoare si puteai licita la fiecare din ele, dupa cum a spus Ivatherm in regulament. De aceea nu inteleg comentariul lor dupa terminarea licitatiei cum ca "este interesant să licitezi mai multe obiecte pentru a-ţi creşte şansele de a "prinde ceva””. Eu personal am licitat la mai multe produse identice in ideea de a mai da si prietenelor din ele, daca voi castiga. Bine, nu cred ca trebuie justificat acest fapt, atata timp cat in regulament se specifica faptul ca poti licita pentru mai multe produse, chiar si identice.
La fel ca mine au mai licitat si alte persoane cu 10-15 min inainte de terminarea licitatiei, ceea ce a dus la intarzierea aparitiei mesajelor. Lucrul asta mi se pare logic si l-am luat ca atare. La orele 21.00 licitatia a luat sfarsit. Toti asteptam ziua urmatoare cand Ivatherm anunta castigatorii. Nerabdatoare mi-am notat pe o foaie rezultatele, sa vad daca am prins si eu ceva (cum au spus ei). Mare mi-a fost mirarea, ca desi a fost intarzierea aceea a aparitiei mesajelor, prinsesem 6 produse. N-am sa spun aici care sunt alea, se poate vedea foarte clar pe pagina Ivatherm. Si mai mare mi-a fost mirarea a doua zi cand am descoperit ca de fapt nu prinsesem decat o crema de ochi. Am mai verificat comentariile inca o data, si inca o data, si inca o data. Pana cand am citit si alte comentarii ale celor care participasera la licitatie: si ei aveau aceeasi nemultumire. Am inceput sa verific pozele sa vad daca si ei au dreptate si surpriza: unele dintre persoanele care erau pe lista castigatorilor nici macar nu licitasera pentru produsele respective. Pai cum naiba vine asta? Au mai curs comentarii cu reprosuri la adresa Ivatherm, pana cand acesta din urma ne-a spus parerea sa:
"aveţi toate dreptate şi să fiţi fericite, şi să fiţi triste... Am o listă întreagă de greşeli pe care mi le asum cu profesionalism ;) şi pe care fie le-am descoperit singură, fie mi le-aţi semnalat voi. Sunt NOT TO DO legat de acest fel de ...acţiune. În acelaşi timp mi se pare că am învăţat cum să facem ca data viitoare(şi vă asigur că va fi o "data viitoare") să fie mult mai bine, poate pe mize mult mai mari, care vor necesita o atenţie sporită...:) Să-i spunem că a fost un exerciţiu şi-o "încălzire" pentru ce va mai fi. Apropos, să ştiţi că astăzi am primit felicitări de la oameni care fac proiecte în online pentru companii foarte mari, pentru felul cum activăm noi aici. Eu vă transmit mai departe felicitările, cu mare, mare drag. Sper să fi rămas totuşi cu un gust plăcut după această experienţă şi nu uitaţi: aştept sugestiile voastre referitor la banii pe care-i vom strânge. Be creative! Lumea ne urmăreşte! :)"
Mi-am zis atunci ca poate intr-adevar au gresit, a gresi e omeneste, dar uite, ca au recunoscut si vor remedia. Si am asteptat, si am asteptat....Nu numai eu, ci si alte persoane am asteptat "asumarea greselilor cu profesionalism". Nu s-a intamplat asta.
Pe 6 aprilie 2011,coletele au plecat spre noi, iar Ivatherm anunta urmatoarele:
"sper să fie o surpriză plăcută pentru toată lumea...au rămas câteva produse care fuseseră licitate, dar n-am primit adresa celui sau celei care ar fi trebuit să le primească, aşa că ne-am hotărât să le ataşăm pachetelor care aveau cele mai puţine creme. Am făcut bine? :)"
Nu ma asteptam evident (si nici nu-mi doream) sa primesc ceva in plus, la cate am comentat pe facebook (cred ca sunt singura persoana care n-a primit nici un cadou si singura care a comentat mereu, unele persoane s-au pierdut pe drum multumindu-se cu cadoul). Initial, n-am mai vrut nici crema castigata, dar am zis ca macar eu sa fiu om pana la capat.
Am primit coletul, insa in el am gasit o alta crema. Mi s-a spus ca am castigat o crema de ochi pt care am licitat 25 lei. Crema respectiva expira in 30.07.2011. Iar eu am primit in colet o crema care expira pe 30 octombrie 2011, ceea ce nu ma deranjeaza insa….. eu am licitat intr-adevar si pt unele creme care expirau in oct 2011, dar sume mai mici, si dupa cat am calculat eu, nu eu eram castigatoarea. In colet n-am primit nici o factura de insotire, iar acuma citesc urmatoarele:
"dragele noastre câştigătoare ale licitaţiei de produse Ivatherm, sperăm că între timp produsele au ajuns la voi (aşteptăm impresii foto de la deschiderea pachetelor :)
Pentru că tehnologia modernă pare să ne fi declarat război deschis de câteva zile, mă aflu în imposibilitatea de a vă transmite prin mail acest mesaj, aşa ca apelez la a...ceastă variantă: vă rugăm să ne transmiteţi CNP-ul, necesar facturării (la adresa iulia.bilea@ivatherm.ro)...NEÎNTÂRZIAT!! :) Până spre seară va funcţiona mailul, avem promisiuni în acest sens...De ieri suntem într-o mare de izolare şi tăcere "electronică". Pfui, ce linişte!!!! :)"
Ei vor sa ne trimita facturile separat, si nu in colete asa cum anuntasera.
Bag de seama, printre altele, ca am avut mare noroc, totusi am primit o crema pe care o licitasem si am platit exact cat au spus ei: pretul produsului + 6 lei taxele postale. Spun asta pt ca am citit pe Facebook ca multe fete au platit mai mult taxa de transport, unele n-au gasit toate produsele pe care Ivatherm a anuntat ca le-a castigat (care nu sunt aceleasi cu produsele pt care a licitat omul de fapt), etc
Cu siguranta, nu voi mai participa la nici o licitatie Ivatherm de acuma incolo; asa cum am zis si pe facebook, am ramas cu un gust foarte amar, asa de amar incat nici apa termala pe care o am deja n-am mai folosit-o, daramite sa mai cumpar pe viitor vreun produs al lor.
Sper ca nu v-am pierdut pe drum, iar daca m-ati urmarit pana la capatul postului sa nu ma judecati pentru el, am vrut doar sa-mi spun parerea deoarece toate astea m-au deranjat foarte tare.  Si am decis sa vorbesc despre situatie.
Pupici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru comentarii, pupici.