miercuri, 11 ianuarie 2012

Cremă faţă: Nivea Pure&Natural pentru ten uscat şi sensibil


Mi-am dat seama că v-am arătat de-a lungul timpului unele produse despre care n-am vorbit şi în detaliu. Şi m-am gândit să fac ceva în privinţa asta. Aşadar, astăzi vă prezint o cremă pe care aţi văzut-o  AICI




Eticheta se laudă că 95% dintre ingredientele sale sunt de origine animală naturală (dar e plină de iritanţi) şi că are ulei de argan şi extract de muşeţel provenind din culturi bio. Mai spune că nu conţine parabeni, silicon, colorant sau ulei mineral. Un lucru bun este acela că ambalajul este făcut din materiale reciclabile.


Acuma, eu când văd mare pe o cremă că are nu ştiu ce ingredient, mă gândesc la faptul că respectivul produs conţine respectivul ingredient într-o cantitate foarte mare, altfel nu l-ar mai fi lăudat în sensul ăsta, nu-i aşa? 

 
Trecem pe lângă faptul că primul ingredient al acestei creme este apa (cum de altfel au toate produsele) şi observăm că uleiul de argan este al 12 lea ingredient din 27, iar extractul de muşeţel - al 13 lea. Dar alcoolul denaturat (un puternic iritant) este al 5 lea pe listă, aflându-se aşadar într-un procent mai mare decât ingredientele cu care se laudă Nivea. Să nu credeţi că este singurul iritant existent în cremă. Nu, mai găsim. Chiar dacă sunt pe la sfârşit, cred că tot sunt dăunători pielii, fiind în număr mare, nu doar unul singur.
Singurele ingrediente bune pe care le-am găsit eu sunt uleiul de argan, extractul de muşeţel şi vitamina E - un antioxidant (pe locul 14). Păcat de ele pentru că sunt chiar benefice pielii, însă nu ştiu cât de benefice sunt în concentraţia asta.
Factor de protecţie solară nici nu mai am pretenţia să aibă, am descoperit recent că nici cremele La Roche Posay nu au.
Crema este ambalată în veşnicul borcan (alt minus, că nu avea destule) şi are o folie protectoare sub capac.



Eu am folosit-o vreo două săptămâni până s-o analizez şi nici măcar nu mi s-a părut că hidratează. Pe moment, parcă este o senzaţie de hidratare, dar apoi îmi simt faţa uscată. Mi-a plăcut în schimb mirosul său, însă pe urmă mi-am dat seama că o cremă n-ar trebui să aibă vreun miros, acest lucru fiind un semn al existenţei parfumului care nu este un lucru bun pentru piele.
Per total, mi se pare o cremă foarte proastă şi n-am de gând s-o mai folosesc, cel puţin pentru faţă în nici un caz. Cred c-am s-o folosesc pentru călcâie, poate mi le va hidrata pentru că au nevoie de asta, săracele de ele.
Voi aţi încercat această cremă? Ce părere aveţi despre ea?
Pupici







*În analizarea acestui produs am folosit Cosmetic Ingredient Dictionary , Google.ro şi blogul Pasagerei.



later edit (februarie 2013):am facut o greseala la mometul scrierii acestui articol, in loc de origine naturala, am scris animala. Multumesc anonimului care m-a atentionat printr-un comentariu. pe care n-am de gand sa-l public deoarece mi s-a adresat intr-un mod nepoliticos, sa-i spunem, iar astfel de exprimari nu-si au locul pe blogul meu. (pana la urma am  decis sa public si acest comentariu rautacios)

7 comentarii:

  1. Foarte bine ai prezentat aceasta crema ;)
    E bine si ca ai apelat la dictionarul de ingrediente. nu e singurul dar probabil ca e cel mai pe placul tau avand in vedere ca produsele Paulei sunt de nota 10.

    Fata ti se usuca de la alcoolul din crema.
    deci ori pe calcaie ori pe incaltaminte, asa cum face soul meu ;) ce creme mai am primite si nefolosite cremuieste incaltamintea cu ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Sakura.
    Prefer acest dictionar deoarece mi se pare foarte explicativ, iar Paula intr-adevar face creme minunate (nu le-am incercat inca pe propria piele, insa ingredientele pe care le contin si multele pareri pozitive pe care le-am auzit despre ele ma fac sa cred asta).
    E adevarat, alcoolul acela este principalul vinovat.
    Si eu mai folosesc pentru incaltaminte cremele proaste. :*

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) M-ai facut sa rad cand ai zis ca o vei folosi pentru calcai. Apreciez sinceritatea ta :D
    Eu nu am folosit niciodata aceasta crema si nici nu o voi folosi; eu am si un alt tip de ten.
    Foarte bine punctat review-ul!
    Te pup :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Oana, multumesc!
    Pai, alta intrebuintare nu-i gasesc, de obicei mai folosesc astfel de creme pe picioare, dupa epilat cu lama, insa asta avand alcool nu-mi face bine. M-am gandit ca poate calcaiele sa le inmoaie :))) :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. mai fata scrie ca este de origine naturala(95%) nu "animala". Nici macar nu stii despre ce crema scrii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am incercat si eu crema si a fost asa si asa....In schimb, merita sa incerci crema de zi din gama DermaE. Pe mine cel putin nu m-a dezamagit deloc. Imi lasa pielea fina si hidratata toata ziua si desi e maga hidratanta, nu imi lasa pelicula grasa pe ten, pentru ca intra repede in piele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa, produsele Derma E sunt foarte bune...eu am avut un exfoliant de la ei, si parca am avut si ceva mostre de creme de fata. Multumesc pentru recomandare. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru comentarii, pupici.