luni, 30 ianuarie 2012

Trucuri: Cum să prelungeşti viaţa rimelului


Vă spuneam AICI cum să folosiţi toată loţiunea de corp. Acuma vreau să vă vorbesc despre mascara/rimel, fie că vreţi să aduceţi la viaţă unul uscat, fie că doriţi să folosiţi şi ceea ce rămâne pe pereţii recipientului. O să fiţi surprinse când veţi vedea cât rimel aruncaţi la gunoi, doar pentru că pensula nu poate ajunge la el. Vreau să vă spun de la început că ştiu faptul că perioada de viaţă a unui rimel este de maxim 3 luni, după acest timp recomandat fiind să-l aruncaţi. Probabil că nu toată lumea face astfel, dar cica aşa este corect. Eu folosesc un rimel până când se termină, chiar dacă asta înseamnă depăşirea termenului recomandat şi n-am păţit nimic. Acuma, dacă aveţi ochi sensibili poate n-ar trebui să faceţi ca mine; fiecare ar trebui să-şi cunoască trupul şi să ştie cum să se poarte cu el.
Aş vrea să vă mai spun că eu nu obişnuiesc să folosesc sau să cumpăr mai multe rimeluri în acelaşi timp, decât dacă sunt culori diferite (sper exemplu, acuma am în funcţiune unul negru, unul maro şi unul mov). Mi se pare inutil să ai 2 mascara negre sau chiar şi mai multe (ca de altfel în cazul oricărui produs). Unele dintre ele se vor usca, ceea ce înseamnă bani aruncaţi aiurea. E adevărat, le puteţi resuscita folosind metoda mea (pe care sper totuşi să vi-o prezint în cele din urmă :)) ), însă tot mi se pare inutilă deţinerea mai multora de acelaşi fel. Dacă rimelul achiziţionat nu vă place, aruncaţi-l sau dăruiţi-l (după ce-l dezinfectaţi temeinic); eu aşa procedez (nu înainte de a înştiinţa persoana respectivă despre acest lucru, nu “pasez” niciodată lucruri folosite pretinzând că-s noi).
Acuma să trecem la treabă. Pensula rimelului nu poate ajunge pe pereţii "sticluţei" (sau cum să-i spun) astfel că mult produs se depune acolo şi se usucă. Veţi crede că aveţi nevoie de unul nou, dar acest lucru este fals. Mergând pe principiul “spălării” sticluţei (la fel ca la loţiunea de corp) m-am tot gândit ce să pun în rimel. Apă nu mergea, nici ulei de bebe :P. Apoi, într-o zi, mi-a picat fisa: dacă aş pune apă termală? Ceea ce am făcut. La un timp după descoperirea mea, am văzut pe internet că trucul este cunoscut şi de alţii, deci nu este meritul meu. 
Am pulverizat 2 fâsuri, iar rimelul a înviat. L-am folosit de vreo 4-5 ori (oau, am zis), am adăugat din nou apă termală. A mai mers tot cam de atâtea ori. Şi am continuat operaţiunea. Până în prezent cred că am adăugat apă termală într-un singur rimel de vreo 5-6 ori, iar acesta încă îmi înnegreşte genele, nu s-a diluat, ceea ce înseamnă că încă îmi rimelez genele cu rimel şi nu cu apă termală.
Să vă dau şi un exemplu: este vorba despre Luminelle Ultra Volume de la Yves Rocher

Un rimel banal, printre cele mai ieftine de la Yves Rocher. M-a atras pensula (pe lângă preţ) şi din acest motiv l-am cumpărat, însă nu m-a dat pe spate. Între timp, am câştigat la un concurs Wonder Lash de la Oriflame (care a devenit preferatul meu) şi le-am folosit pe amândouă, când unul, când celălalt. A venit şi momentul în care Luminelle Ultra Volume nu mai lua produs pe pensulă. Aşa că i-am adăugat apă termală (momentan am una de la Ivatherm, cumpărată cu o revistă, dar orice apă termală poate fi folosită).Să vă arăt poze şi cu rezultatul “experimentului”

Ochiul nerimelatŞi după aplicarea rimelului (ignoraţi machiajul, priviţi doar genele)
 


Eu spun că rezultatul este mulţumitor şi am de gând să folosesc acest truc şi în continuare pentru că nu afectează cu nimic produsul în sine; din contră, în cazul acestui rimel, îmi place mai mult acuma decât atunci când l-am cumpărat. Ce părere aveţi?
Pupici

6 comentarii:

 1. Eu mai scald mascara intr-un vas cu apa calda, sa incerci :)
  Despre trucul cu apa termala nu auzisem, pare interesant si promitator.

  RăspundețiȘtergere
 2. Am auzit si de trucul acesta, insa lenea fiind cucoana mare mi-a fost mai comod sa spray-ez in tub. :))) O sa incerc si asa pentru ca si tusul crema Elf s-a uscat si am auzit ca numai asa il mai pot face cum a fost.

  RăspundețiȘtergere
 3. tubul de la rimel are o mica rezerva daca te uiti bine
  sterge cu hartie si scoateo afara ai sa vezi cat rimel arunci crezand ca sa terminat

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da? O sa incerc, multumesc de pont. Te mai astept pe la mine.

   Ștergere
  2. Merci ,👍👍👍👍💋💋💋💋💋💋

   Ștergere

Va multumesc pentru comentarii, pupici.