vineri, 29 iunie 2012

Ce cosmetice folosim în timpul sarcinii?

Sursa foto AICI

Sarcina este o perioadă foarte importantă în viaţa oricărei femei. Atunci realizezi că mai presus de tine, eşti responsabilă de un suflet nevinovat care are nevoie de tot ce-i mai bun. Şi te gândeşti cum să faci să fie bine (vorba lu' Hagi :))) ). 
O femeie însărcinată trebuie să fie atentă atât la ceea ce mănâncă, dar şi la ceea ce pune pe piele pentru că mare parte din ingredientele cosmeticelor folosite sunt absorbite de către piele. Bine, cred că de lucrurile astea trebuie să ţină cont orice om, însă o femeie ce poartă în pântece un copil cu atât mai mult.
N-o să vă vorbesc acuma de alimentaţie, ci despre produsele cosmetice. O să vă expun părerea mea în legătură cu acest subiect, însă fiecare este liber să facă aşa cum doreşte.
Când am aflat că sunt însărcinată am început să mă documentez pe internet sau întrebând alte persoane până când am ajuns la doctoră pe care am bombardat-o cu întrebări (ceea ce este perfect firesc, din punctul meu de vedere). Acuma n-am luat de bune toate informaţiile pe care le-am primit (mai ales cele de pe net), le-am trecut prin filtrul personal şi în final am făcut aşa cum am crezut eu de cuviinţă.
Vreau să vă arăt nişte articole care mie mi s-au părut interesante, apoi vă povestesc şi ceea ce am hotărât eu să fac.
Pe site-ul Paulei Begoun am găsit câteva lucruri utile AICI , apoi am mai găsit altele şi pe copilul.ro AICI şi AICI
Deşi am tot citit că nu este o legătură directă între cosmetice (cele permise) şi eventualele probleme, am decis să le folosesc mai răruţ, că-i mai drăguţ. Sunt o persoană panicată de felul meu, iar dacă nu e musai, pot să folosesc cât mai puţine produse. Deocamdată nu merg la servici, deci pot renunţa la machiajul zilnic, chiar dacă înainte nu ieşeam nici la pâine fără make-up. În primele 3 luni oricum mi-a fost incredibil de rău şi singurele drumuri au fost din dormitor la baie şi invers (nici cremă de faţă nu reuşeam să mai folosesc). Am mai ieşit în câte o vizită sau la doctor, iar atunci am zis să nu oripilez lumea :)))
La 12 săptămâni (acum o luna, adică) mi-au trecut şi greţurile, însă n-am dat iama în creme ca-n oala cu sarmale :))) .
Am lăsat deoparte gelurile de duş frumos mirositoare, al căror miros mă face să urăsc duşul (băi fierbinţi pline de spume n-am voie) şi am trecut pe săpunuri din plante, fără miros; mă rog, au un miros subtil, de plante, depinde cu ce sunt fiecare, însă e suportabil.
Pentru spălarea părului am deocamdată un L’oreal, dar sunt în căutarea unui şampon mai sărac în iritanţi.
Loţiunea de corp o folosesc după fiecare spălare pentru că am oroare de vergeturi. La început am folosit una de la Lidl, apoi am tot citit pe internet că nu orice loţiune de corp este bună, că au tâmpenii în ele şi că ar trebui să folosesc una specială pentru gravide. Aşa că mi-am cumpărat faimoasa Palmer's, care este la fel ca oricare altă loţiune (cu parfum şi vreo 2 iritanţi; o să vorbesc despre ea zilele astea). Am mai adăugat eu în ea nişte ulei de migdale dulci şi ulei de argan. Însă plănuiesc o comandă pe iherb pentru un unt de cacao şi nişte uleiurile, vă ţin la curent. Să nu vă mai spun ce tâmpenii găsim în Mustela, Weleda şi altele speciale pentru femeile însărcinate. Aşa că mi se par bune şi loţiunile de corp normale, atâta timp cât au în componenţă ingrediente benefice pentru elasticizarea şi hidratarea pielii.
De asemenea, nu mai folosesc nici o loţiune anticelulitică.
Am scos de la naftalină deodorantele fără aluminium (am un Sanex şi unul de la The Body Shop) şi le folosesc atunci când n-am drumuri lungi de făcut pentru că din păcate nu funcţionează mai mult de 3-4 ore. În rest, am un deodorant de la Fa.
Am renunţat şi la unghiile mele lungi, le-am tăiat ca să nu-mi mănânce din calciu şi le dau cu ojă doar atunci când ies pe undeva, dar momentan le am nefăcute. Şi asta pentru că n-am în colecţie nici una fără tâmpenii (vreau să-mi cumpăr o Spa Ritual). Nu mai folosesc tratamentul de la Farmec şi nici soluţia pentru îndepărtat cuticulele de la Essence.
Am amânat vopsitul atât al părului, cât şi al sprâncenelor, pe care le conturez cu fard, deşi am citit că vopseaua fără ammoniac (pe care de altfel o foloseam şi înainte) este safe.
Am aruncat şi cremele depilatoare şi am revenit la benzile cu ceară rece pe care le foloseam mai demult, însă îmi caut un epilator (dacă aveţi sugestii, le primesc cu mare drag).
Am înlocuit cremele de faţă (aveam unele anti-aging) cu una cumpărată din farmacie ce conţine Omega 3 şi Omega 6; nu am cumpărat-o din România şi nu ştiu dacă o găsiţi şi acolo, este vorba de ACEASTA ; dacă doriţi să vă povestesc despre ea, să-mi spuneţi. Mie îmi place această cremă, deşi are un miros de ulei de peşte. Mai ales că n-are în compoziţie multe chestii dăunătoare. Ziua când ies din casă folosesc şi o cremă cu SPF.
Măştile de faţă mi le fac eu în casă din diverse fructe, aveam vreo 3 pe care le-am pus deoparte, oricum nu erau bune de nimic.
Slavă Domnului că n-am probleme cu coşurile pentru că am pistrui, însă în primele săptămâni de sarcină, probabil din cauza hormonilor, îmi mai apăruseră câte unul pe ici pe colo, care mi-au dispărut după ce-am folosit dischetele demachiante de la Lidl de vreo câteva ori. De obicei, folosesc demachiant cremă, însă îmi era aşa rău că nu puteam sta în picioare la baie să mă demachiez. Aşa că în puţinele dăţi în care m-am machiat, m-am demachiat stând în pat. Recent am descoperit de ce au fost bune în killărirea monştrilor: datorită alcoolului din ele.
Plănuiam înainte să rămân însărcinată să încerc exfolianţii chimici şi deşi m-am documentat şi am văzut că unele concentraţii sunt safe, am decis să amân şi acest moment.
Cam asta am avut de spus, asta este ceea ce eu am hotărât eu să fac în această perioadă. Ţin să menţionez că ştiu persoane care în timpul sarcinii arătau tot timpul ca scoase din cutie şi au copii foarte sănătoşi. Să nu mai vorbim de persoanele publice care sunt nevoite să folosească numeroase produse cosmetice. Însă aceasta este decizia mea, am mai spus, fiecare este liber să facă ce doreşte. 
Am scris o grămadă şi sper că nu v-am plictisit. Aştept şi părerile voastre despre acest subiect, plus sfaturile în legătură cu un epilator bun.
Pupici

4 comentarii:

  1. Foarte interesant postuk.Voi memora toate sfaturile pentru momentul in care le voi pune si eu in practica.Epilator bun,nu stiu.Eu am unul de la Braun si unul de la Remington.Si totusi prefer ceara...
    Sarcina usoara!Si de abia astept sa mai postezi ce iti schimbi din rutina zilnica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, LazyCat! Si eu inclin tot catre un Braun, cred c-o sa-mi aleg unul in functie de ce oferte gasesc prin magazine. Eu n-am folosit decat ceara benzi pana acuma si doar pt maini. Si epilatorul tot pt asta il vreau, prin alte parti folosesc lama, deoarece urasc sa astept sa-mi creasca parul suficient cat sa-l smulga ceara.
    Chiar azi pregatesc un post despre lotiunea Palmer's.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu se stiu foarte multe despre acest subiect si nu cred ca exista dovezi clare care sa faca legatura intre prezenta aluminiului din antiperspirante si cancerul la san.
    Adevarul e ca daca folosesti deodorante fara aluminiu dar bagi in tine mancare cu potential cancerigen, nu ai facut nimic.
    Eu folosesc Sanex Zero care nu contine aluminiu nici parabeni.
    Sanex Zero este unul dntre cele mai bune si e bine sa nu ai motive de stres....daca si pentru voi antiperspirantele pot deveni o sursa de griji atunci incepeti sa folositi deodorante in loc de antiperspirante.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa este, degeaba folosim cosmetice "sanatoase" daca mancam shaorma cu de toate :)))
      Sanex Zero am incercat si eu, insa dupa 3-4 ore dadea gres. Vara era si mai rau.
      Momentan folosesc o piatra de alaun atunci cand n-am drumuri prea lungi de facut, iar in rest folosesc un antiperspirant cu aluminium (acum am un deo roll Rexona).
      Multumesc de vizita, te mai astept.

      Ștergere

Va multumesc pentru comentarii, pupici.