marți, 15 iulie 2014

Rutina mea de ingrijire a tenului (2) aprilie-iunie 2014


A venit momentul sa va arat din nou ce produse folosesc pentru ten, gasiti prima parte a acestei rubrici AICI. Deja am schimbat unele produse pe care le-am folosit in intervalul de timp aprilie-iunie, dar pe cateva dintre ele le-am pastrat. N-am gasit formula ideala inca, plus ca, nu-i asa, mereu ne atrag alte si alte produse chiar daca cele folosite in prezent nu ne displac. Asa suntem noi, femeile.



Cum ma trezesc, dau fuga la bucatarie sa mananc, in timp ce fierbe cafeaua. Daca am noroc sa ma trezesc inaintea Mirunei, imi savurez cafeaua cu mult lapte si sirop de caramel in fata laptopului. Apoi, merg la baie, ma spal pe dinti si imi spal fata cu gelul de curatare Avon Naturals Herbal. L-am cumparat dintr-o oferta pentru reprezentanti, insa nu scria ca-i pentru ten mixt; nu-i problema, l-am folosit, desi am tenul uscat. Mi-a placut faptul ca nu usuca tenul, la fel ca precedentul gel de curatare folosit (cel de la Bioten). Poate o sa fac o postare separata despre el.
Imi tapotez fata cu un prosop pe care-l folosesc numai pentru fata si aplic lotiunea tonica. Momentan folosesc lotiunea tonica cu ceai verde Viva Cosmetic. Din aprilie si pana acuma am folosit 3 lotiuni tonice de la aceasta firma (care din pacate nu se gaseste si in Romania). Toate mi-au placut, nu usuca tenul si cel mai mult imi place mirosul lor, acesta de ceai verde ai jura ca e chiar ceai abia facut.
Acord timp tenului sa-si revina la PH-ul sau timp in care mai alerg dupa Miruna prin casa :))) aproximativ 5-7 minute.
Urmeaza sa aplic o crema hidratanta de fata. Inca o folosesc pe cea de la Cosmetic Plant, crema antiaging de zi pentru ten uscat-normal Green Stem PhytoCellTec Argan (cu celule stem din argan si ulei de argan bio)  Cata denumirea! :))) Nu e nimic special la ea, hidrateaza intr-adevar, insa parca nu deajuns. Am mai spus parerea mea despre ea si in prima parte a rubricii despre ingrjirea tenului (gasiti link mai sus).
Daca in seara precedenta am folosit exfoliantul chimic aplic Gerocossen Sun - Lapte protectie solara SPF 50; in caz contrar, aplic Kruidvat Solait High sunpray SPF30. De obicei, folosesc in fiecare seara exfoliantul chimic, insa uneori sunt asa de obosita ca sar peste pasul asta.



Seara incerc cat pot de mult sa ma tin de rutina, chiar si atunci cand sunt super obosita. Daca am purtat machiaj, incep cu demachierea. Numai si numai in cazul in care sunt super-mega-extra extenuata si ma mai doare si capul sau Miruna e maraita si nu vrea sa doarma ma demachiez cu servetele umede. Nu le recomand sub nici o forma pentru demachiere pe termen lung, insa din cand in cand, in caz de forta majora, nu-i problema. Eu folosesc servetelele de popou ale Mirunei, de obicei. Daca imi cumpar servetele demachiante am observat ca am tendinta de a le folosi mai des.
Daca sunt in stare sa stau in picioare imi dau machiajul jos ca la carte. Incep cu ochii si momentan folosesc lotiunea micelara Garnier deoarece n-am gasit inca prin zona un demachiant special pentru ochi care sa-mi convina.
Trec la fata si folosesc laptele demachiant Byphasse care cica e bun si pentru ochi. Nu, multumesc, Doamne fereste! Spun asta pentru ca nu inlatura machiajul din prima tura, iar a doua devine chin, ma cam ustura tenul de la ea. Imi place la el doar ambalajul cu pompita si pretul, in jur de 20 lei am dat in Auchan. Asa ca il folosesc doar in prima faza. (edit: intre timp lucrurile s-au schimbat dupa ce-am folosit produsul mai mult timp; va invit sa cititi AICI parerea mea despre acest demachiant)
Apoi continuu cu demachiantul crema cu castraveti Viva Cosmetic. Produsul asta imi aminteste de demachiantul Bourjois (postare despre el AICI). Parca asta de la Viva are un miros mai intens de castraveti si e muuult mai cremos. Am incercat sa-l folosesc si singur, fara cel de la Byphasse folosit in prealabil si face treaba buna. Tot doua runde este nevoie si in cazul lui. Cu siguranta am sa-l mai cumpar.
Urmatorul pas este sa ma spal pe fata cu acelasi gel de curatare pe care-l folosesc si dimineata, apoi aplic aceeasi lotiune tonica. Bineinteles ca astea 2 nu apar si in poza cu produsele folosite seara, nu m-a dus capul. N-am mai refacut poza pentru ca am probleme cu aparatul foto si ar dura o vesnicie.
Dupa ce-au trecut 5-7 minute, aplic un exfoliant chimic si momentan folosesc Derma E Overnight Peel cu AHA pe care incerc sa-l aplic in fiecare seara. Am inceput utilizarea lui progresiv, de la o data pe saptamana, de teama sa nu patesc ceva. Imi place ambalajul cu pompita, opac si consistenta sa cremoasa. Uneori ma inteapa fata dupa ce-l aplic, alteori nu.
Il las sa intre bine in piele, in jur de 10 minute, apoi aplic o crema hidratanta. Folosesc crema antiaging de noapte pentru ten uscat-normal Green Stem PhytoCellTec Argan (cu celule stem din argan si ulei de argan bio).


Cam de 2 ori pe saptamana utilizez si mastile de fata, iar in intervalul amintit si in titlu am folosit mastile de fata Ovale (cu rosie sau cu yam bean - am scris cateva cuvinte despre ele in postarea despre produsele consumate in luna iunie AICI) sau pudra de argila Aslavital in amestec cu apa, fructe sau lapte.

Arareori am folosit si niste plasturi pentru puncte negre. Am avut Nivea si Biore. V-as fi aratat bucuroasa si poze cu ele, insa am aruncat cutiile, suparata fiind ca pe mine plasturii astia nu ma ajuta deloc; sotul meu ii utilizeaza cu folos si eu sunt asa invidioasa pe nasul lui curat de nu va pot explica. :)))

Cam astea sunt produsele utilizate. In general, schema este aceeasi, doar produsele le schimb. Dimineata: curatare, tonic, o crema hidratanta si SPF; seara: demachiere, curatare, tonic, exfoliant chimic si o crema hidratanta. As dori sa introduc si un serum seara, insa deocamdata nu m-am decis asupra unuia anume.

Voi ce rutina de ingrijire a tenului aveti? Folositi sau ati folosit vreunul dintre produsele prezentate aici?

Astept comentariile voastre.

V-am pupat.

4 comentarii:

  1. Am si eu acea crema Gerocossen protectie 50 si imi place foarte mult. Este primul produs de la aceasta firma pe care il folosesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut la tine pe blog :D Eu o folosesc si pe fetita mea, imi place mult.

      Ștergere
  2. Waa...cate produse! Meriti clar felicitări ca ai atata rabdare :D din pacate nu am încercat nimic din ceea ce ai tu prezentat aici, dar ma bate gândul sa imi cumpar apa micelara de la Garnier :) te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saru' mana...esti tu prea draguta :* Rabdarea am capatat-o privind in oglinda si, mai ales, in buletin. :))) Timpul nu mai tine cu mine, e clar :( ; poate potiunile astea sa ma mai ajute :))) Micelara Garnier e super, e aproape la fel de buna ca Bioderma; pacat totusi ca astia de la Garnier testeaza pe animale. Iti mai recomand din inima si lotiunea cu SPF de la Gerocossen, e fffff buna. Te pup.

      Ștergere

Va multumesc pentru comentarii, pupici.