joi, 21 aprilie 2011

Sampon si balsam Yves Rocher

Produsele acestea fac parte dintr-o gama noua Yves Rocher care nu stiu daca a aparut si la noi (eu nu le-am cumparat din Romania). M-am uitat si pe site-ul romanesc, insa nu le-am gasit in catalogul prezent acolo; poate prin magazine sunt. Samponul se numeste Clarifying Shampoo si este pentru par gras, iar balsamul este pentru par uscat numindu-se Nourishing Conditioner. Initial am vrut un balsam pentru par gras, la fel ca si samponul deoarece asa am eu parul. Bine, nu mai caut demult un sampon care sa ma ajute sa-mi spal parul mai rar, pentru ca am constatat in atatia ani ca nu exista asa ceva, dar pe asta l-am putut alege din cele disponibile (mai aveau pentru par vopsit si pentru par normal). Cand cumpar un sampon ma astept sa nu-mi aspreasca parul, sa nu mi-l incurce si sa mi-l curete foarte bine de sebum. Desi am parul gras folosesc atat balsamul, cat si masca de par si pe radacini deoarece imi place sa am un par matasos, usor de pieptanat. Daca pun balsam evitand radacinile, am parul moale, insa radacinile sunt foarte incurcate si imi rup parul la pieptanat, oricat de atenta sunt. Daca samponul singur imi aspreste parul, atunci pun si balsam; in caz contrar, balsamul il folosesc din 2 in 2 spalari. O data pe saptamana inlocuiesc balsamul cu masca.
Asa, acuma sa va povestesc despre produsele astea doua.
Samponul, care are 200ml, este cu extract de urzica rezultat din culturi biologice (chiar miroase a urzica). Nu are parabeni, iar recipientul este reciclabil. Yves Rocher ne mai sfatuieste sa oprim apa in timpul samponarii pentru a avea grija de planeta. Toate aceste detalii se gasesc pe eticheta.
Parerea mea despre el: curata foarte bine sebumul, nu e nevoie sa ma samponez de doua ori. Insa dupa el trebuie neaparat sa folosesc un balsam, altfel am parul foarte incurcat. De ingrasat, se ingrasa tot la 2 zile. Nu l-as mai cumpara, decat daca mai e in vreo oferta. 
Cand am spus ca imediat dupa aplicarea samponului, trebuie sa aplic imediat un balsam, nu m-am referit la balsamul din poza, desi eu le-am cumparat pentru a le folosi impreuna. Va spun imediat de ce.
Balsamul are 150 ml si este cu lapte de ovaz si ulei de migdale dulci, de asemenea din culturi biologice si fara parabeni. Citind pe el ca este pentru par uscat, am crezut ca este recomandat parului uscat pentru a-l hrani si a-i reda stralucirea. Nu, cred ca am inteles eu gresit, pentru ca el de fapt asta face, un par uscat si incurcat. L-am folosit de vreo 3 ori, iar dupa el mi-am dat imediat cu masca. Prima data l-am folosit fara masca si mi-am blestemat zilele, a trebuit seara sa ma spal iar deoarece aveam parul ca o matura in cap. Am zis sa-i mai acord 2 sanse, insa dupa ce l-am clatit, l-am simtit tare aspru si a trebuit sa dau si cu masca. Apoi am renuntat. Nu prea ma ajuta nervii in general si n-am vrut sa-i intind la maxim cu balsamul asta. Nu-mi place decat mirosul la el, atat. Cu siguranta n-am sa-l mai cumpar, in nici o oferta. Nici gratis sa-l primesc si nu-l voi mai folosi niciodata.
Cam atata am putut spune despre produsele astea doua. Zilele astea va voi povesti despre gama Elseve Anti-Casse, de care sunt foarte incantata.
Pupici

2 comentarii:

  1. Incearca Kallos ,eu o vreme ma spalam cu acest sampon si credeam ca e foarte bun,apoi dupa Kallos m-am potolit.
    Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. La care sampon de la Kallos te referi, Iris? Stiu ca au mai multe. :*

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru comentarii, pupici.