joi, 19 iunie 2014

Le petit marseillais - Balsam pentru piele foarte uscata

Iar am disparut ca magarita in ceata din peisaj pentru mai multe zile. Mi se intampla, probabil c-ati observat, sa postez la distante foarte mari de timp. Motivul este ca eu nu pot scrie un post doar pentru a-l scrie, de obicei il citesc si recitesc pentru a nu posta cine stie ce exprimari aiurea sau greseli de ortografie. Tuturor ni se intampla sa gresim in exprimare sau sa tastam alta litera. Si mi se pare o lipsa de respect fata de cei care-mi citesc blogul sa scriu un articol asa, in graba.
Zilele astea au fost si tumultoase rau pentru mine, ma bag in pat tarziu, noaptea Miruna se trezeste de mai multe ori, iar dimineata ma trezesc devreme pentru a profita putin de faptul ca fata mea nedormitoare inca e in patut.
Acum sa trecem la oile noastre.


Folosesc produse Le petit marseillais de vreo 4 ani, de dinainte sa apara la noi, insa produsul cel mai utilizat de la ei este balsamul pentru corp despre care vreau sa va vorbesc azi.
De multe ori am deschis pagina de blogger cu intentia de a va prezenta unul sau altul dintre produsele companiei franceze, insa de fiecare data am renuntat gandindu-ma ca nu voi starni nimanui interesul avand in vedere ca pe plaiurile noastre nu se comercializau.
Acum insa lucrurile s-au schimbat, si ma bucura treaba asta, gasim Le petit marseillais si in Romania.


Produsul in cauza este un balsam pentru corp, destinat ingrijirii pielii foarte uscate. Componentele sale principale (untul de karite, uleiul de migdale dulci si uleiul de argan) confera catifelare si suplete pielii. Folosit pe termen lung rezultatele se simt mai pregnant, desi ele nu intarzie sa apara inca de la primul contact, iar persoanele cu pielea uscata sau foarte uscata ma vor intelege perfect.


Consistenta sa este una cremoasa, intra foarte rapid in piele, iar catifelarea se mentine multe ore; am constatat cu bucurie, a doua zi, la dus, ca apa aluneca usor si ca pielea nu ma mai tine.
Imi place foarte mult si folia de protectie pe care o are, astfel crema nu curge in capac in drum spre casa. Ca lucrul asta se intampla atunci cand o scapam din mana dupa ce folia a ajuns la gunoi, e partea a doua :))) si tine, bineinteles, de indemanarea fiecaruia.


In ceea ce priveste celelalte ingrediente, numai lucruri de bine. Pe langa cele mentionate pe capac, gasim foarte multi emolienti, iar lucrul asta nu poate decat sa ne bucure. Si asa cum spuneam mai sus, existenta lor se simte din plin. 
Singurul ingredient cotat cu POOR de Paula Begoun in Dictionarul sau este parfumul, ultimul pe lista, deci intr-o cantitate nesemnificativa. De altfel, ii si simtim prezenta foarte subtila de indata ce inlaturam capacul. Eu ador senzatia olfactiva pe care-o traiesc mult timp dupa ce am folosit acest balsam.


Borcanelul acesta l-am primit de Craciun, in 2012, si abia acum l-am desfacut; ma gandeam cu tristete ca nu voi mai avea parte de acest balsam, insa cand am aflat ca-l pot cumpara din frumoasa mea tara natala, am prins curaj si pielea mea se bucura iar de rasfat. 
Si nu, n-a expirat in timpul asta, balsamul este valabil 12 luni de la deschidere, iar cei 250 ml ne vor ajunge o buna bucata de timp.

*** imi cer scuze pentru calitatea acestei poze, insa n-am reusit altfel sa pot surprinde detaliile pe care doream sa vi le arat***

Va recomand din inima acest balsam, mai ales daca aveti si voi, ca si mine, pielea uscata. De altfel, va sugerez sa incercati toate produsele Le petit marseillais.

Ati incercat pana acuma acest balsam pentru piele foarte uscata? Ce parere aveti despre el?

Va astept raspunsurile in casuta de comentarii de mai jos.

V-am pupat.

4 comentarii:

  1. arata bine si chiar vreau si eu sa testez macar un produs Le petit marseillais, mai ales ca e mare nebunie acum cu aceasta gama in blogosfera de beauty

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E nebunie, si e nebunie pe bune, sa stii :))) ca-s tare bune. Astept sa-mi spui ce produs iti place mai mult. :D

      Ștergere
  2. nu ma inspira foarte mult are o formula foarte sintetica si putine ingrediente naturale, am o forma sample dar inca n-am curajul s-o incerc pielea mea e mult mai sanatoasa cu produsele biologice si mi-e frica sa nu fac stricaciuni

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, nu este o crema bio, insa ingredientele sale nu-s daunatoare organismului. Stiu cum e cand ai gasit produse bune pentru tine, nu-ti mai vine sa incerci altele, si eu am fost sceptica la inceput de multe ori, inclusiv atunci cand am vazut prima oara acest produs pe raft. Dar curiozitatea mea a invins si de data asta ma bucur. Cu altele am patit-o uneori rau, alteori si mai rau; riscurile meseriei, vorba aia. Multumesc pentru comentariu, te pup.

      Ștergere

Va multumesc pentru comentarii, pupici.